Semnal UE: Locuri de muncă bine plătite în zona rurală

Dezvoltarea zonei rurale trebuie să cuprindă dezvoltarea în acest spațiu a unor sectoare care să ofere locuri de muncă bine plătite, care nu sunt întotdeuna oferite de sectorul agricol. Aceasta este soluția pe care eurodeputatul Daniel Buda a propus-o în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

„Am subliniat în cadrul intervenției pe care am avut-o faptul că cea mai mare problemă semnalată în mediul rural o reprezintă lipsa locurilor de muncă bine plătite, iar acest aspect trebuie abordat de Comisia Europeană în cadrul planului de acțiune pentru a dezvolta sectoare în zonele rurale care să ofere locuri de muncă bine plătite. Planul de acțiune al Comisiei Europene pentru zonele rurale trebuie să urmărească dezvoltarea sectoarelor care să genereze locuri de muncă bine plătite!”, a declarat Daniel Buda.

Eurodeputatul liberal nu s-a sfiit să aducă, în cadrul discuțiilor, câteva critici la adresa Planului de acțiune rurală al Comisiei Europene.

„Atunci când discutăm de zonele rurale, nu discutăm doar de sectorul agricol. Avem fonduri alocate prin PAC, pe care eu le apreciez insuficiente pentru a putea dezvolta sectorul agricol”, a arătat Daniel Buda, subliniind încă o dată necesitatea de a dezvolta în zonele rurale o serie de sectoare care să ofere locuri de muncă bine plătite.

La rândul său, Janusz Wojciechowski, comisarul european responsabil pentru Agricultură, a afirmat că zonele rurale se află „în inima modului nostru de viață”.

- Publicitate -

Wojciechowski a atras atenția asupra inegalităților teritoriale din cadrul Uniunii Europene în privința dezvoltării.

„Ele (spațiile rurale – n.r.) sunt zona în care trăiesc 137 de milioane de oameni, reprezintă peste 80% din teritoriul UE. În ciuda acestor cifre, cei din zonele rurale sunt adesea trecuți cu vederea. Inegalitățile teritoriale încă sunt o realitate în UE. Serviciile și infrastructura adesea sunt lăsate în urmă, mai ales în ce privește transportul, conectivitatea”, a declarat comisarul European pentru Agricultură.

Janusz Wojciechowski a anunțat că un nou Pact rural va implica actori de la nivelul UE, dar și de la nivel național, regional și local, pentru a sprijini obiectivele comune ale viziunii, pentru a promova coeziunea economică, socială și teritorială și pentru a răspunde aspirațiilor comune ale comunităților rurale. Acest cadru va fi facilitat de către Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European prin intermediul rețelelor existente, pentru a încuraja schimbul de idei și de bune practici la toate nivelurile.

„Comisia a prezentat un Plan de acțiune pentru a stimula dezvoltarea rurală durabilă, coerentă și integrată. Mai multe politici ale UE oferă sprijin zonelor rurale, contribuind la dezvoltarea echilibrată, echitabilă, ecologică și inovatoare a acestora. Printre acestea, politica agricolă comună (PAC) și politica de coeziune vor fi esențiale pentru sprijinirea și punerea în aplicare a acestui plan de acțiune, fiind însoțite, în același timp, de o serie de alte domenii de politică ale UE care, împreună, vor transforma această viziune în realitate. Această comunicare reprezintă doar începutul pentru zonele rurale. În această viziune, demonstrăm că avem un răspuns la nivel european. Vă rugăm să fiți atenți la comunitățile dvs. să vedeți cum acțiunile din acest Pact îi poate ajuta”, a mai arătat comisarul european pentru Agricultură.

„Vă rugăm să fiți atenți la comunitățile dvs. să vedeți cum acțiunile din acest Pact îi poate ajuta”, a fost apelul pe care Janusz Wojciechowski l-a transmis membrilor Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole