Când se plătește subvenția de 100 EURO pentru fermieri și crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se pregătește să înceapă plățile pentru subvenția de 100 euro/hectar, respectiv 100 euro/UVM, acordată fermierilor români aflați în dificultate. Acest sprijin pe cadru Ucraina urmează să ajungă în conturile fermierilor până în data de 10 mai, susțin reprezentanții Ministerului Agriculturii.

”Pe cadru Ucraina am reușit să facem un pachet astfel încât să acordăm 100 euro/hectar pentru vegetal, iar în sectorul de suine și păsări va fi 100 euro/UVM. Cererile la APIA sunt procesate, APIA e gata să plătească aceste sume, urmează ca Ministerul Agriculturii să livreze banii către APIA. Până pe 10 mai, domnul ministru a dat dispoziție ca toți banii să ajungă la fermieri”, a precizat Sorin Moise, secretar de stat MADR, pentru AGRO TV.

Potrivit oficialului MADR, fondurile inițiale pregătite de Ministerul Agriculturii pentru aceste ajutoare nu erau suficiente, astfel că, în scurt timp, va fi emis un nou act normativ prin care să se suplimenteze bugetul.

”Va fi nevoie să facem o suplimentare de sumă care va fi făcută printr-un act normativ, cel mai probabil săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, astfel încât APIA să aibă toți banii necesari. În urma însumării tuturor suprafețelor trimise de fermieri, suprafața era mai mare decât suma pe care o aveam la dispoziție, astfel încât a fost nevoie de o suplimentare, ca să putem să ne respectăm cuvântul dat fermierilor”, a mai subliniat Sorin Moise în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. De atatea ani se plateac subvențiile pe terenuri si ei habar nu au ce suprafete arabile exista. Cretini si idioti incepand de la ministerul pana la ultimul functionar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole