Când intră în conturile fermierilor subvențiile APIA restante

O parte dintre fermierii români încă își așteaptă banii care li se cuvin din schemele de plată ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aferente anului 2023. Deși cea mai mare parte a fermierilor a fost autorizată la plată cu cel puțin o schemă, există încă subvenții importante pe care fermierii le așteaptă.

Potrivit lui Adrian Pintea, secretar de stat MADR care coordonează activitatea APIA, autorizările la plată se fac în fiecare zi, astfel încât fermieiri să-și primească banii cât mai repede.

”În ceea ce privește plata subvențiilor APIA aferente anului de cerere 2023, știm foarte bine că termenul limită de plată este data de 30 iunie. Într-adevăr, este o așteptare mare pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic și în sectorul vegetal. Pot să vă spun că chiar ieri am avut o discuție cu cei de la APIA, autorizări la plată se fac zilnic. Chiar ieri au fost plătite trei liste de plată.

În următoarea perioadă, într-o săptămână, maxim două săptămâni, tot ceea ce este autorizat la plată va fi și plătit. Ministerul Agriculturii a făcut demersurile către Ministerul Finanțelor, astfel încât să fie alimentate conturile APIA pentru a face aceste plăți.

Se așteaptă banii și pentru bunăstarea la porc și pasăre, sunt autorizați la plată de către APIA, iar plățile se fac de AFIR. Și aici urmează să intre banii în conturile celor de la AFIR pentru a face aceste plăți. Ultima plată aferentă anului de cerere 2023 este sprijinul cuplat în sectorul vegetal, care va intra la plată după data de 15 mai”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

14 COMENTARII

 1. Bai Pintea, bai păcăliciule….pai ai zis ca pana in 15 aprilie toti fermierii vor avea banii in cont si acum iar ne duci cu zaharelu’ si zici ca in maxim 2 săptămâni?! Bai amatorule…vacile sunt sătule de promisiunile tale…huooo!!!

 2. Când un fermier a apus că Ant 7,Ant 8 se vor plăti în Mai cei de la Apia au spus să nu dezinformeze ,cine dezinformează tovarășe Pintea?

  • Pintea e o trompetă politică…cântă la tv doar pe melodia partidului…una zice si alta face. Pacat ca fermierii sunt dezbinati si nu are cine sa ii strângă de ouțe..

 3. Multă vorba , puține fapte! Ei nu au bani și de aceea mint cu nerușinare. Bugetul UE este sărăcit de războiul din Ucraina. Au pierdut cel puțin 200 de miliarde de euro în Ucraina dar nu vor sa recunoască în timp fermierii nu își primesc subvențiile și alea ajustate. La motorina au tăiat de la 1,52 am luat 1,25 lei pe litru și nimeni nu da nicio explicație. Asta este România!!!

 4. Sînt niște nenorociți toți,eu nu am luat niciun ban pînă acum ,am vorbit peste tot și nimeni na putut să mă lămurească, toți sînt mînan mînă hoți ăștia ,acum la vot trebuie să avem grijă pe cine punem ștampila, să scăpăm de hoți ăștia

 5. Dintre cei 13.800 de controlati nici in prezent nu a-ti virat un leu in conturi.ce tu campanie de toamnã si campanie de primãvarã este gata.un porc mincinos de ministru.

 6. Pentru cei căzuți la control teren animale nu se gândesc să deblocheze plățile că îi sfârșitul lunii Aprilie

 7. In Mehedinti au dat bani la italieni fara sa aiba nimic cultivat ,eu am avut un hectar cultivat cu grau si porumb si pe jumatate am pierdut subventia vezi chipurile ca nu am avut ce am declarat dar nu a verificat nimeni pe teren.Am facut si la ministru petitie dar nimeni nu a venit sa verifice halal tata ,halal ministri si subordonati.Rusine……

 8. Politicile mincinoase ale hoților de la butoane au adus țara în faliment inevitabil și o pătură de îmbuibați peste noapte.
  Veți da seama ticăloșilor cât de curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole