Când se lansează programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 și care sunt condițiile

Planurile pentru ediția 2024 a programului Casa Verde Fotovoltaice sunt deja făcute! Aproximativ 100.000 de familii din România vor beneficia de finanțarea de 20.000 de lei, oferită de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), pentru a-și instala panouri fotovoltaice în gospodărie.

Potrivit președintelui AFM, Laurențiu Neculaescu, programul urmează să fie lansat undeva pe la mijlocul anului, cel mai probabil în luna iunie.

”Pentru anul acesta, programul se va derula în exact aceleași condiții ca și anul trecut. Cele peste 800 de firme de instalatori acreditate anul trecut vor rămâne acreditate dacă doresc să participe și anul acesta în cadrul programului. Am alocat anul acesta un buget și mai mare decât anul trecut.

Avem 2 miliarde de lei pentru persoane fizice pe Casa Verde Fotovoltaice. Beneficiarii pot primi 20.000 de lei pentru minim 3 kW de putere instalată. Practic, avem buget pentru 100.000 de familii; sperăm noi ca la sfârșitul acestui an, aceste familii să beneficieze de o factură mai mică la energie.

După ce îi vom aproba pe absolut toți beneficiarii eligibili din 2023, probabil vom începe să punem la punct demararea noului program. În 2-3 luni de zile maxim, va porni noua sesiune aferentă programului din 2024. Eu zic că în luna iunie, între 1 și 30 iunie va demara programul”, a precizat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, într-un interviu la DC News.

Înscrierea în program va rămâne la fel ca în 2023 și se va face prin intermediul aceleiași aplicații. Singura diferență va fi urgentarea înscrierilor, pentru că în loc de 3 zile alocare pentru fiecare regiune, va fi doar o singură zi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

13 COMENTARII

 1. Afm nu a decontat sistemele din programul 2022 !!! Nu au banii pe care iau prpromis.Dar vor că firmele să monteze pe banii lor sisteme pe alte două programe

 2. Iar program de kkt cu cine e mai iute de mână castiga! In doua minute sa-i faca lu’ mă-sa cine a avut ideea asta tâmpită. Am umblat ca nebunii pe la scârbele de la birouri dupa acte, bani aruncati! Mi-am schimbat buletinul sa fiu ok, a pregatit fiica laptopul si-a luat liber de la lucru si nu s-a incadrat. Am avut niste nervi pe ei!!

   • Da dar ideea e sa ramai pe liste pentru următoarea sesiune ca altfel numai cei care stau toată ziua pe calculator beneficiază ca butoneaza repede.
    Ar trebui sa se facă în ordinea înscrierii. Eu aștept de aproape 3 ani dar nu voi prinde niciodată cu varianta asta de inscriere.

  • Ce bani ati aruncat? de ce mintiti??? au trebuit 4 documente: 1 copie dupa CIU, 2 adeverinta de la primarie taxe si impozite, 3 adeverinta de la ANAF ca nu aveti datorii la stat si 4 Extras de carte Funciara ca sunteti proprietar cu cadastru si intabulare. Da ce dezinformati? Am prins la 10 minutul 8 si 20 de secunte, la minutul 9 si ceva s-au epuizat fondurile. Principiul este echitabil si corect, „primul venit, primul servit”, teapa a fost cu trei zile, cine a muscat ca de lui a pierdut.

 3. Nu va mai vaicariti. Eu am prins. A fost usor.
  problema este ca pe langa cei 2000 lei, mai aveti de achitat pamantarea, taxa de racordare, posibil si contor. Eu le am pe casa, insa mai dureaza birocratia…..

 4. Măgărie. Eu m-am calificat dar la dosar au zis că nu am cadrul în regulă cu toate că avem de la cadastru aprobarea. Jigodii să pună lumea pe drumuri.

 5. Eu sunt respins se instalator doar ca mi-a expiat Adeverință de la Primărie Taxe și impozite locale doar cu o zi inainte de a prinde sa pot pune Dosarul pe aplicata AFM cu foarte mult stres.
  Am pus dosarul totul a fost ok și peste 6 lui susține E-ON ca dosarul meu nu este eligibil.
  Ce mai pot face?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole