Ghinion! Nou focar de PPA dupa ce acum o luna virusul disparuse din gospodarii

Un focar de pestă porcină africană (PPA) a fost înregistrat într-o gospodărie din judeţul Botoşani, la exact o lună după ce ultimele 12 focare de PPA la porcul domestic au fost declarate închise, informează AGERPRES.

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, a anunţat, luni, într-o şedinţă a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor, că noul caz de îmbolnăvire cu PPA a fost înregistrat în localitatea Hăneşti.

„Am convocat această şedinţă ca urmare a confirmării unui focar de PPA la porcul domestic într-o gospodărie din localitatea Hăneşti. Confirmarea a venit în data de 30 noiembrie şi a fost emisă de laboratorul din Bucureşti. Drept urmare, a fost întocmit un plan de măsuri”, a afirmat Şlincu.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Minodora Vasiliu, a susţinut că noul caz de îmbolnăvire cu PPA a apărut într-o gospodărie în care era un singur porc.

„E o perioadă dificilă în care a apărut acest nou focar de pestă porcină la domestic, pentru că vine perioada de sărbători şi cu asta aş apela la populaţia din zona de protecţie de a nu înstrăina produse din carne de porc sau porci în creştere în alte localităţi sau alte zone ale ţării”, a afirmat Vasiliu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole