30 iulie 2021 - 08:00

Cel mai lung mititel din lume, preparat in Bihor!

Organizatorii Festivalului-concurs ”D’ale porcului” de la Oradea au preparat duminică, de Ziua Naţională a României, cel mai lung mititel din lume, având o lungime de 215,7 metri, performanţă pentru care a fost folosit un aparat vechi de 150 de ani şi care va fi transmisă pentru a fi înregistrată în Cartea Recordurilor, informează AGERPRES.

Potrivit organizatorului Nicolae Pop, preşedintele Asociaţiei culturale D’art, recordul a fost realizat de echipa “D’ale porcului” împreună cu firma Andromi şi cu ajutorul a 30 de voluntari.

“Pregătirile au durat circa două ore, iar munca efectivă, circa o oră, cu ajutorul de nepreţuit al 30 de voluntari. S-au folosit 125 de kilograme de pastă de carne, în amestec, mititelul fiind pregătit manual cu un aparat vechi de circa 150 de ani”, a declarat, pentru AGERPRES, Nicu Pop.

Echipa a fost coordonată de Sorin Mudura şi Nicolae Pop. “Mititelul” s-a vândut, ulterior, la bucăţi de un metru, pentru cei care vor să fie parte a recordului, fiecare primind un “document oficial” pe care scrie “Am mâncat metrul numărul cutare din Cel mai lung mititel din lume”.

Întreaga acţiune a fost filmată, urmând să fie transmisă, în zilele următoare, spre omologare la Asociaţia Cartea Recordurilor.