28 mai 2022 - 14:23

Cel mai lung mititel din lume, preparat in Bihor!

Organizatorii Festivalului-concurs ”D’ale porcului” de la Oradea au preparat duminică, de Ziua Naţională a României, cel mai lung mititel din lume, având o lungime de 215,7 metri, performanţă pentru care a fost folosit un aparat vechi de 150 de ani şi care va fi transmisă pentru a fi înregistrată în Cartea Recordurilor, informează AGERPRES.

Potrivit organizatorului Nicolae Pop, preşedintele Asociaţiei culturale D’art, recordul a fost realizat de echipa „D’ale porcului” împreună cu firma Andromi şi cu ajutorul a 30 de voluntari.

„Pregătirile au durat circa două ore, iar munca efectivă, circa o oră, cu ajutorul de nepreţuit al 30 de voluntari. S-au folosit 125 de kilograme de pastă de carne, în amestec, mititelul fiind pregătit manual cu un aparat vechi de circa 150 de ani”, a declarat, pentru AGERPRES, Nicu Pop.

Echipa a fost coordonată de Sorin Mudura şi Nicolae Pop. „Mititelul” s-a vândut, ulterior, la bucăţi de un metru, pentru cei care vor să fie parte a recordului, fiecare primind un „document oficial” pe care scrie „Am mâncat metrul numărul cutare din Cel mai lung mititel din lume”.

Întreaga acţiune a fost filmată, urmând să fie transmisă, în zilele următoare, spre omologare la Asociaţia Cartea Recordurilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.