Subvenții APIA – Noi sume virate în conturile fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat o nouă rundă de plăți pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în anul 2023.

Potrivit unui comunicat al agenției, peste 123,9 milioane lei, adică 24 de milioane de euro, au fost banii trimiși către conturile fermierilor la sfârșitul săptămânii trecute.

”Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123.993.191,32 lei (24.931.632,6 euro), din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), Buget Naţional(BN), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1) și din Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI)”, informează APIA.

Sumele au fost împărțite astfel:

 • 47.195.751,26 lei (9.489.444,31 euro)din FEGA;
 • 75.914.078,08 lei (15.263.713,30 euro)din BN;
 • 883.361,98 lei (178.474,99 euro) din fonduri FEADR, BN1 și EURI.

Potrivit APIA, plăţile pentru intervențiile finanțate din FEGA și BN se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, iar plăţile pentru măsurile/intervențiile finanțate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,9495 lei/euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

8 COMENTARII

 1. Ba au zis ca toti fermierii vor avea banii in cont pana pe 15 aprilie, ba zic ca zilnic fac plăti catre fermieri, acum mint ca o nouă transă la sfarsit de săptămână…..jeguri si mincinosi….ei fac plăti, dar fermierii se plang ca au conturile goale!! Sa le stea sarmalele-n gât….la toti cei vinovati!!

 2. Oricum , nu poate fi decât ac comentariu , ac dezaprobare față de aceleași ” gălăgii ”
  PLĂȚI , plăți ,,,,,
  -omeni buni , dați-ne banii ,,, vă rugăm !!

 3. Astia nu trebuie rugați…trebuie înjurați! Pai e dreptul nostru, al fermierilor, nu sunt banii lor sa ne rugam de ei….putorile naibii!!

 4. Sper să citiți toti angajatii APIA, in frunte cu tovarășul Pintea….sunt fermier de 22 ani si niciodată nu am avut contul gol pana la finalul lunii aprilie (e vb de subventia ANT BOVINE). Nu doresc sa-mi raspundeti prin robotul vostru penibil in care se zice ca termenul limita e 30 iunie… știu asta! Ce mă deranjează este că mințiți lumea in presă si la tv ca faceți plăti zilnic, apoi v-ati răzgândit si ati spus ca se fac plăti în tranșe săptămânale, dar cel mai tare m-a deranjat ca marele „director” Pintea a promis fermierilor că toți vor avea banii in cont până in 15 aprilie!!! Crezând ca este un om de onoare, ne-am bazat pe cuvântul lui si am imprumutat bani sau ne-am folosit economiiile din pușculița noastră amărâtă si săracă de fermieri si am înființat culturile de primăvară (poate tovarășul vostru nu stie ca bovinele nu pasc doar iarba, au nevoie si de furaje). Si da, am reusit sa infiintam culturile, cu sacrificii si sperantă… că banii au sa intre si sa avem ce pune pe masa de Paște! Dar nu…nu au intrat banii, am fost mintiti si umiliți!! Acum e săptămâna patimilor, nu e momentul sa aducem injurii, dar vreau sa va zic doar atât… când serviti masa in familiile voastre, alaturi de cei dragi, cu bucate alese si scumpe, sa va gândiți ca o mare parte din fermieri, cu datorii pe la rude si prieteni, mananca parizer sau ceva ieftin, dar cu inima împăcată ca au reusit sa termine campania de primăvară ca să aveti voi(toti angajatii APIA) ce sa puneti pe masă! Doar atat va zic…. când mâncați un produs romanesc, cu gust autentic, ganditi-vă la noi, cei care am trudit ca sa mâncați sanatos!! Paste fericit va doresc!

 5. Banii de bovine , caprine și ovine, nu i-a virat. Nu au bani , cred. Cu toate că am decizie de plată din 10.04.2024, nu mi s-au întocmit ordin de plată. Concluzia ? O trageți dumneavoastră

 6. Agro TV conștientizați că sunteți părtași la minciunile lor? Toți fermieri se plâng ca nu au primit bani iar ei(Apia) , prin voi (presa) mint ca au făcut plăți de 24MILIOANE DE EURO!!!! Păi și unde sunt bani?

 7. Vrem sa stim dacă pentru animale sau virat subvențiile nu mai amăgiți lumea achitați odată ca se apropie alegerile și vreți votați rușine sau săturat de atâtea minciuni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole