Casa Verde Fotovoltaice 2024 – Ce modificări pregătește AFM pentru program

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 ar putea suferi o modificare importantă față de ediția precedentă, anunță președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu. Potrivit acestuia, începând de anul acesta ar putea intra la finanțare și acumulatorii pentru stocarea energiei.

Astfel, atât sprijinul oferit de AFM, cât și contribuția beneficiarilor ar putea crește, însă varianta de instalare a acumulatorilor ar urma să fie una opțională.

”Pentru anul 2024, deși inițial nu gândisem și un sistem de acumulatori, acum vom începe să calculăm să vedem ce înseamnă și finanțarea de acumulatori în noua sesiune de Casa Verde Fotovoltaice. Odată cu panourile fotovoltaice, cred că ar fi bine să finanțăm și acumulatori pentru aceste panouri. Vom face niște simulări în zilele următoare și vom lua o decizie, să vedem dacă pentru anul 2024 vom finanța inclusiv acumulatori.

Costul acumulatorilor este destul de ridicat, nu sunt ieftini, și aici trebuie să facem o simulare să vedem dacă ne încadrăm în aceeași contribuție de 2.000 de lei pe care o avem la programul din 2023, sau va trebui să mărim un pic și contribuția persoanei care participă la program, astfel încât să asigurăm o finanțare la cât mai mulți oameni. Atunci, contribuția persoanei fizice s-ar putea să fie un pic mărită dacă dorește să își pună și acumulator. Cred că o să fie o chestie opțională”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DCNews.

Conform șefului AFM, depunerea cererilor pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 ar urma să înceapă în perioada august-septembrie.

”Noi estimăm că undeva în august-septembrie vom demara sesiunea pentru 2024. Condițiile de participare vor rămâne aceleași, doar probabil vom adăuga această parte de acumulatori la finanțare. În rest nu se modifică nimic, documentele vor rămâne aceleași: certificat fiscal că persoana nu are datorii la bugetul local și la bugetul consolidat, extrasul de carte funciară care să dovedească că este proprietar pe locuința respectivă și buletinul”, a mai subliniat Neculaescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

10 COMENTARII

  1. Cred ca ar fi utila o componenta separata pentru acumulatori, pentru a putea participa la finantare si persoanele care si-au pus deja panourile fotovoltaice.

    • Ai înțeles de te doare capul 🤦‍♂️ suma de 2000 lei este aportul propriu suportat de beneficiari. Finanțarea statului este de maxim 20 000 lei

  2. Florea Milut 01/05/2024
    Sint beneficiar al programului Casa verde ( panouri fotovoltaice ) ediția 2023 și cred ca este benefic și corect sa primim și noi finanțare pentru acumulatori pentru stocarea energiei produse de panourile proprii.Ar scădea foarte mult presiunea pe rețelele de distribuție și ar creste semnificativ calitatea vieții și a confortului fiecăruia dintre noi .

  3. Marș mă… eu mi-am asigurat independența energetică în mai puțin de zece mii de lei și din bani publici se cheltuie de peste două ori mai mult pentru sisteme care doar compensează consumul propriu? plus că practic nu-i nimic al tău că no… e din banii altoea.

    Una din cele mai mișto scheme de sifonat bani publici :))

  4. ,,extrasul de carte funciară care să dovedească că este proprietar pe locuința respectivă,, VRAJALA,trebuie cadastru CASEI respective…

  5. Fiind opțional pentrucei care depun dosare in 2024 ,, cred ca ar fi bine sa fie o sesiune separata pt acumulatori, sa poată beneficia toți cei care au panouri ,cât și cei care vor pune în 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole