Prețul grâului în Portul Constanța și ultimele cifre privind producția la nivel global

Recolta globală de grâu de anul acesta va fi mai mică în comparație cu cea de anul trecut, diferența fiind de peste 8 milioane de tone, potrivit prognozelor publicate recent de Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite. În contextul acesta, există semne de creștere pentru prețul grâului în acest sezon, mai ales ținând cont de faptul că cele mai mari scăderi în producție se vor înregistra în bazinul Mării Negre.

Conform celui mai recent raport WASDE, adică estimările cererii și ofertei agricole mondiale, mai multe țări mari producătoare de grâu vor avea o recoltă diminuată anul acesta. Printre acestea se numără Rusia, cu un minus de 3,5 milioane de tone, Regatul Unit cu minus 2,78 milioane de tone, Uniunea Europeană cu o recoltă diminuată cu 2,15 milioane de tone și Ucraina cu un minus de 2 milioane de tone.

De partea cealaltă, printre țările care vor produce mai mult grâu decât anul trecut se numără China, India, Statele Unite ale Americii, Canada sau Australia. În total, producția globală de grâu din sezonul acesta este estimată la 798,19 milioane de tone

”Scăderea producției asociată cu scăderi ale producției în Ucraina, UK și Uniunea Europeană, adică Origini, oferă suport grâului. Chiar dacă producțiile cresc în SUA, Canada și Australia, exporturile din zona bazinului Mării Negre rămân cele mai mari, iar aceste scăderi de volume sunt un factor de susținere a grâului pentru acest moment”, a explicat casa de analiză AGRI Column într-o sinteză publicată pe baza raportului WASDE.

În ceea ce privește prețul grâului în Portul Constanța, valoarea din aceste momente se situează undeva la 210-212 euro/tonă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole