Cum să-ți scapi găinile de păduchi. Remedii naturale

Păduchii de găină sunt acarieni, mici paraziți care pot afecta sănătatea găinilor. Cunoscuți în termeni științifici și ca Dermanyssus Gallinae, se hrănesc cu sânge, noaptea, când păsările dorm. De obicei, acești paraziți nu îi afectează pe oameni sau alte animale din gospodărie, dar pot reduce producția de ouă și pot îmbolnăvi găinile. 

Păduchii de găina apar de cele mai multe ori la temperaturile ridicate, vara. Pentru a evita acest lucru, specialiștii recomandă deparazitarea cotețului, care trebuie amplasat la distanță de hrana depozitată (sacii de furaje).

Dacă un coteț este infectat de păduchi, gospodarul trebuie să țină cont că la lumina zilei aceștia se ascund și pot supravețui chiar și 10 luni.

Cum scăpăm

În primul rând este important să depistăm care este sursa paraziților.
Un remediu natural pentru a evita infectarea cu păduchi de găină este văruirea cotețului și înlocuirea așternutului vechi al găinilor. În al doilea rând, puteți pune într-o tavă cu cenușă diverse substanțe sau prafuri cu insecticide. 

Anumite plante aromatice ca lavanda, rozmarinul sau menta plantate lângă coteț pot îndepărta păduchii de găină sau poți folosi pachețele de plante uscate pe locurile unde se odihnesc găinile. La fel de eficiente sunt florile de soc și frunzele de nuc, bogate in iod plasate in coteț pentru alungarea păduchilor.

- Publicitate -

Totodată, oțetul de mere este un dezinfectant bun pentru curățarea cotețului de astfel de paraziți. 

Nisipul combinat cu cenușa

O altă modalitate eficientă de a controla păduchii la găini este să oferiți păsărilor un loc special unde să se poată curăța în nisip combinat cu cenușă. O cutie mare sau un recipient potrivit pentru scăldat, umplut cu nisip și cenușă, poate fi o soluție naturală excelentă pentru a ajuta găinile să elimine păduchii. Găinile se vor simți atrase de această cutie pentru a-și curăța penele și pentru a elimina paraziții. Această metodă naturală nu doar că ajută la controlul păduchilor, dar este și o activitate plăcută pentru păsări, contribuind la sănătatea și bunăstarea lor. 

În cazul în care nici una dintre aceste metode naturale nu funcționează atunci apelați la un veterinar pentru tratamente suplimentare. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Cred că Dermanyssus sughite pentru că l ai ridicat la rang de insecta…păduche… Sfatul de pe urma, consulta un veterinar e ok.

  2. Chiar de asta am renunțat la 25 de găini și 50 de pui din cauza paduchilor…nu mai scăpăm de ei…stăteau pe lemn în cotețul de găini.. am dat și cu ulei ars…cu flacăra…și tot nu am scăpat de ei…pana la urma am renunțat la găini…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole