15 August 2022 - 19:21

Adrian Pintea anunță subvențiile APIA care intră în conturile fermierilor în 2022

Toate subvențiile APIA pe care le-au primit fermierii anul trecut, vor intra la plată și anul acesta. Declarația îi aparține directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea.

Într-un interviu acordat realizatorului Ovidiu Ghinea, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, Adrian Pintea a vorbit despre planurile agenției pe care o conduce în anul 2022, referindu-se în special la plățile către fermieri.

”Pe lângă activitatea curentă de finalizare a plăților finale, pregătim cumva Campania 2022. Depinde și de cum va evolua situația pandemică, dar îmi doresc să facem la fel ca și în anul anterior, să facem niște caravane de informare chiar și pentru campania în curs. Aș face precizarea că toate formele de sprijin pe care noi le-am acordat anul anterior vor fi acordate și anul acesta”, a subliniat șeful APIA.

Potrivit lui Adrian Pintea, depunerea cererilor unice de plată ar urma să înceapă la 1 martie și se va desfășura până în data de 15 mai.

”Undeva în luna februarie, îmi doresc să facem aceste caravane de informare și să pregătim toată campania, astfel încât la 1 martie să putem da startul primirii cererilor unice de plată aferente anului 2022.

Fermierii noștri știu că în perioada 1 martie – 15 mai vom primi aceste cereri de plată fără penalități, iar apoi, până pe data de 9 iulie vom primi cereri cu penalități de 1% pe zi pentru fiecare zi de întârziere. În ultimii ani sunt din ce în ce mai puțini fermieri care depun cu penalități și acesta este un lucru bun, pentru ca noi să putem face pregătirea controalelor administrative”, a precizat Adrian Pintea în direct la AGRO TV.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole