Subvenții APIA 2024 – Când începe depunerea cererilor unice de plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2024 la începutul lunii aprilie. Așa cum AGRO TV a informat încă din februarie, campania APIA a fost amânată cu o lună, pentru a se putea finaliza mai repede plățile restante din 2023.

Potrivit informațiilor pe surse de la acest moment, în cursul săptămânii viitoare urmează să fie deschis accesul fermierilor în aplicația IPA Online, iar de la începutul lunii aprilie se va demara depunerea efectivă a cererilor de plată.

”Vreau să mai spunem o informație care a fost speculată, dar acum o știm cu siguranță: campania APIA 2024 va începe în data de 4 aprilie. Deci fermieri pot depune cererile unice de plată începând din 4 aprilie, până pe data de 7 iunie.

De săptămâna viitoare, aplicația IPA Online poate fi accesată de către fermieri, pentru a-și creiona parcelele, pentru a nu exista riscul de suprasolicitare într-o anumită perioadă. Din experiența celor de la APIA, cam toată lumea vine să aplice în ultimele două săptămâni și atunci există riscul ca softul să cadă. Deci, de săptămâna viitoare, fermierii pot să-și creioneze parcelele în IPA Online”, a precizat Ion Păunel, fondatorul Uniunii Salvăm Țăranul Român, pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua..ce faceți cu fermierii care au blocate dosarele datorita acelor semereuri…trece iarna și Sint nevoiți să-și vândă animalele din cauză că nu au primit nimic..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole