Se amână depunerea cererilor de plată la APIA! Ce se întâmplă cu subvențiile pentru anul 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trebuia să demareze, în mod normal, campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2024 la data de 1 martie. Se pare, însă, că acest termen se amână.

Potrivit informațiilor de la Ministerul Agriculturii, depunerea cererilor la APIA urmează să înceapă cu o lună mai târziu, de la 1 aprilie 2024, astfel încât funcționarii APIA să se poată concentra până atunci exclusiv pe efectuarea plăților restante pentru fermieri. 

”Statistic vorbind, luna martie era o lună în care apetitul fermierilor pentru depunerea cererilor la APIA era unul destul de scăzut. Domnul ministru a spus: haideți să-i lăsăm încă o lună pe cei de la APIA să termine cu plățile pe care le au de făcut, pentru că vorbim de 100 euro pe vaca de carne, 100 de euro pentru culturile din toamna anului 2022, înverzirea și alte plăți în lucru; să terminăm cu acestea și apoi să începem campania de depuneri”, a precizat, pentru AGRO TV, secretarul de stat MADR, Sorin Moise.

Potrivit oficialului MADR, începutul campaniei de depunere a cererilor unice de plată la APIA se amână cu o lună de zile, însă sfârșitul acesteia va avea loc, la fel ca până acum, la finalul lunii iunie. Diferența față de campaniile trecute este faptul că fermierii care depun după data de 31 mai nu vor mai fi penalizați, astfel că își vor primi subvențiile în integralitate.

”Ce trebuie să știe fermierii este că campania de depuneri va dura ca până acum, deci este același termen, doar că nu vor mai fi penalități în ultima lună. Deci vor putea să depună fără penalități până la sfârșitul perioadei”, a mai subliniat Sorin Moise, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Dacă sunteți pentru fermieri faceți să ia toți crescătorii de bovine 100 euro nu doar cei privilegiați de asociații. Toți am avut pierderi și vacile lor iau și sprijin cuplat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole