Săptămâna Agricolă – Vești despre fotovoltaice, o nouă subvenție pentru fermieri și informații despre prețul grâului în perioada 13-19 mai 2024

Săptămâna agricolă care tocmai s-a încheiat aduce vești despre pregătirea unei noi subvenții pentru fermierii europeni, situația grâului la nivel internațional, dar și informații despre progresul schemei de energie pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

Comisarul Janusz Wojciechowski s-a întâlnit în această săptămână cu reprezentanții mediului asociativ pentru agricultură și zootehnie, în cadrul vizitei sale oficiale în România. În urma discuțiilor, se pare că fermierii s-ar putea bucura de un sprijin financiar dedicat fermelor mixte, pentru stimularea dezvoltarea zootehniei autohtone. Această inițiativă ar putea fi implementată în anul 2028. Cu toate acestea, mandatul comisarul Janusz Wojciechowski se apropie de final, așadar rămâne de văzut când va fi implementată această propunere.

Un alt subiect de pe agenda agricolă este situația grâului la nivel internațional. Diferența dintre recolta de anul trecut și cea care este prognozată pentru anul curent este de 8 milioane de tone, cea de anul acesta fiind semnificativ mai scăzută, conform prognozelor Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite. Analiza creată de WASDE prezintă faptul că mai multe state vor avea producția mai scăzută, inclusiv țările membre ale Uniunii Europene (2,15  milioane de tone mai puțin).

Tot săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost anunțat și progresul schemei de energie pentru instalarea panourilor fotovoltaice. În cadrul emisiunii ,,Agricultura la Raport’’, realizată de Ovidiu Ghinea, consultantul Neluțu Dogaru a anunțat că cea de-a doua sesiune a programului ar putea avea loc în perioada iunie-iulie.

Este dificil de spus care va fi prognoza agricolă pentru următoarele săptămâni, dar putem dezvălui prognoza meteo pentru săptămâna 20.05.2024-26.05.2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) precizează că temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor obișnuite pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul țării regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest, mai precizează ANM.

Pentru a afla mai multe detalii referitor la fiecare subiect în parte, puteți accesa următoarele link-uri:

- Publicitate -

https://agro-tv.ro/o-noua-subventie-pe-hectar-pentru-fermierii-romani-cand-urmeaza-sa-intre-in-vigoare/
https://agro-tv.ro/pretul-graului-in-portul-constanta-si-ultimele-cifre-privind-productia-la-nivel-global/
https://agro-tv.ro/panouri-fotovoltaice-in-fermele-agricole-cand-se-depun-proiectele-pentru-instalare/

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole