Veste bună pentru fermieri: Programul „De cinci ori subvenția”, gata de accesare!

În sfârșit, fermierii români vor putea accesa programul „De cinci ori subvenția” pentru credite în condiții avantajoase.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) şi partenerii bancari vor acorda facilităţi de garantare a creditelor pentru capital de lucru prin lansarea produsului „De Cinci ori Subvenţia” pe baza adeverinţelor emise de APIA, CEC Bank fiind primul finanţator care a semnat actul adiţional la convenţia de lucru privind acordarea garanţiilor în baza OUG nr. 43/2013, se arată într-un comunicat al FNGCIMM remis redacției AgroTV.

„FNGCIMM va susţine accesul la finanţare pentru beneficiarii APIA din sectorul vegetal, cât şi sectorul zootehnic, garantând în procent de 80% din valoarea creditului acordat de partenerii bancari. Sursele sunt puse la dispoziţie de MADR pentru creditele pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente, acordate de către instituţiile de credit partenere. Garanţia va fi valabilă pe toată durata finanţării, pentru garanţia acordată plătindu-se un singur comision de garantare”, se precizează în comunicatul citat.

Beneficiarii programului „De cinci ori subvenția” sunt fermierii care deţin adeverinţe emise de APIA, înregistraţi ca societăţi comerciale, asociaţii, societăţi şi cooperative agricole, persoane fizice în calitate de producători agricoli (PFA, ÎI, ÎF). Potrivit reprezentanților FNGCIMM, aceștia trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu beneficieze de garanţii de la alte Fonduri de garantare pentru finanţarea accesată, să nu se afle în dificultate financiară sau insolvenţă, să nu figureze cu restanţe în CRC/BC.

Acordarea garanţiei presupune şi încheierea unui contract de fidejusiune de către împrumutatul persoană fizică sau acţionarul/asociatul/ administratorul/reprezentantul legal al beneficiarului, în funcţie de tipul entităţii juridice împrumutate, precum şi ipotecă mobiliară pe conturile curente deschise la instituţia finanţatoare, inclusiv asupra contului deschis pentru încasarea subvenţiei APIA.

Te-ar mai putea interesa: APIA, anunț important privind plata în avans a subvențiilor pe 2023

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole