Recoltele de cereale și oleaginoase în fermele lui Dimitrie Muscă din județul Arad au fost excepționale anul acesta, însă fermierul nu se grăbește să vândă marfa. Încă are pe stoc mii de tone de grâu, porumb și rapiță, iar ofertele pe care le-a primit pentru marfă i-ar determina pe alții să semneze contractele pe loc, însă confortul financiar îl face pe fermierul de la Curtici să aștepte ”vremuri mai bune”.
În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Dimitrie Muscă ne-a explicat de ce nu vrea să dea încă cele 15.000 de tone de grâu pe care le deține, deși a primit recent oferte în jurul valorii de 1,2 lei/kg la poarta fermei.
”Nu am vândut până la această dată niciun bob de grâu, și am de vânzare cam 15.000 de tone de grâu, am de vânzare 5.400 de tone de rapiță, vreo 5.000 de tone de porumb, iar orzul îl folosesc în hrana animalelor.
Eu deja am primit pe grâu 1180 de lei/tonă la anumiți parametri. Aș mai sta, pentru că știu că nu stau degeaba, stau pe bani. Cred că banii pe care pot să-i obțin amânând vânzarea sunt mai mult decât o dobândă a banilor ținuți în bancă. Îmi pot permite să stau oricât și simt pulsul acesta că vor veni vremuri bune. Rusia este cu minus între 12 și 18 milioane de tone, Ucraina este și ea cu minus mare de grâu, Franța, Germania, Cehia, toate acestea.
Sigur, costă și depozitarea, dar merită, pentru că iată: de la 70-80 de bani/kg la recoltare, am primit acum aproape 1,2 lei/kg. La fel și la rapiță, am primit 540 de euro/tonă, dar nu am vrut să o dau fără 550 de euro/tonă, în condițiile în care am 5.400 de tone pe stoc acum”, a precizat Dimitrie Muscă, pentru AGRO TV.