Dimitrie Muscă, producție RECORD de grâu în 2024: Peste 9 tone/hectar

Anul 2024 este un an record în fermele lui Dimitrie Muscă, din punct de vedere al producției de grâu. În toată cariera sa, directorul CAI Curtici n-a obținut niciodată o producție medie de grâu la nivelul celei de anul acesta, iar marfa se remarcă nu doar prin cantitate, ci și prin calitate.

”Suntem bucuroși cu toții, a fost un an bun pentru zona de vest. Am avut până la această dată 245 de litri de apă pe metru pătrat, Dumnezeu a fost bun cu noi și suntem mulțumiți. Nu pot să nu fiu mulțumit în condițiile în care, la grâu, am făcut cea mai mare producție medie din viața mea.

Ca producție pe anumite parcele, au fost ani când am făcut și 9.745 kg/hectar, dar doar pe o parcelă. Media nu mi-a trecut peste 9.000 kg/hectar. Anul acesta, la societatea de la Olari, care este a mea, am o producție medie, pe 750 de hectare, de 9.200 kg/hectar, iar pe societatea de la Curtici, 1.740 de hectare, avem 9.320 kg/hectar. Este pentru prima dată când am realizat o astfel de producție”, a precizat Dimitrie Muscă, în dialogul său cu realizatorul emisiunii ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea.

Potrivit fermierului din județul Arad, calitatea grâului este și ea deosebită, având niște indici de panificație foarte buni.

”Pe lângă producția frumoasă pe care am făcut-o, pot să vă spun că avem indicii de panificație deosebit de buni. Avem între 13% și 14,9% proteină, glutenul până la 35%, masa hectolitrică 81-83, deci indici de panificație deosebit de buni”, a mai subliniat Dimitrie Muscă, pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole