Încă o victorie obținută de Magiunul de prune Topoloveni în planul recunoașterii internaționale după ce a fost a fost desemnat, pentru al patrulea an consecutiv, cel mai bun produs conservat de fructe din lume de către celebrul ghid de profil Taste Atlas.
Cu un punctaj de 4,5 stele din 5 posibile, Magiunul de prune Topoloveni este urmat în topul întocmit de Taste Atlas de celebra Dulceață de merișoare (Lingonberry Jam) suedeză (4,3 stele) și de Lekvár-ul unguresc, un gem foarte gros și bogat, făcut din fructe precum caise, cireșe și prune uscate (4,2 stele).
„Magiun de prune Topoloveni este o pastă concentrată cu suprafața lucioasă realizata în orasul Topoloveni și în satele din jur, din prune autohtone, complet coapte, de cea mai bună calitate, care se fierb îndelung în faza de concentrare. Prunele conțin cantități mari de carbohidrați, zahăr natural și vitamina C din cauza coacerii lor. Singurul ingredient din produs este pruna și, deși poate părea că din dulceață lipsesc cojile de prune, acestea sunt încorporate în pasta de fructe pentru a nu pierde nutrienți, fibre și vitamine prețioase. Nu se adaugă zahăr în gem. Gemul are o aromă dulce-acrișoară și un miros puternic. Este pasteurizat și comercializat în borcane de sticlă închise. Magiunul de prune Topoloveni poate fi consumat la micul dejun, savurat ca desert sau folosit ca umplutură în diverse produse de patiserie”, este descrierea făcută pe site-ul Taste Atlas celui mai bun gem din lume.