Un produs tradițional argeșean a primit recent certificarea înregistrării denumirii în Registrul Internațional al Acordului de la Lisabona privind Protecția Denumirilor de Origine și Indicațiilor Geografice. După verificări riguroase, deliciosul magiun de prune Topoloveni va putea pătrunde mai ușor pe terțe piețe, prin acordurile comerciale ale Uniunii Europene cu celelalte state ale lumii.
”Calitatea deosebită a Magiunului de prune Topoloveni, a cărui rețetă veche de peste 100 de ani o respectăm cu strictețe, a fost promovată și remarcată pe toate meridianele globului, din Europa (Norvegia, Suedia, Elveția) și Emiratele Arabe Unite, până în America de Nord și Asia (Coreea de Sud, Vietnam, Japonia).
Pretutindeni au fost apreciate gustul, modul de procesare în cazane tip Bain-marie, absența
zahărului și conservanților adăugați, precum și faptul că este monoingredient, fiind obținut
numai din prune proaspete”, a precizat, pentru Agro TV, Bibiana Stanciulov, director al companiei producătoare.
Cu toate acestea bucuria reușitei este umbrită pe alocuri.
”În țară nu s-a respectat concurența loială, ceea ce a condus la litigii în instanță,
deoarece autorități ale statului ne-au penalizat nejustificat, ulterior aceste sancțiuni fiind
infirmate de instanțele judecătorești. Pentru consumatorul român și cel internațional nu vom face niciodată rabat de la calitate.
Magiunul din prune Topoloveni va putea fi servit în continuare și de persoanele bolnave de
diabet, cu acordul medicului curant, conform studiului clinic de la Institutul Național de Diabet și Nutriție ”NC Paulescu”, a mai spus proprietara brandului Topoloveni.