Finanțare de 50.000 EURO/fermă pentru micii fermieri

Micii fermieri vor avea posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru a-și dezvolta fermele, pe parcursul anului 2024, când Ministerul Agriculturii va lansa linia de finanțare DR-14. Prin intermediul acesteia, micii fermieri pot primi fonduri europene în valoare de 50.000 de euro, însă vor fi nevoiți să și scoată din propriul buzunar 15% din această sumă, pentru partea de cofinanțare.

Intervenția DR-14 va înlocui, practic, fosta măsură 6.3, prin care fermierii puteau accesa un sprijin forfetar de 15.000 de euro.

”Măsura 6.3 va fi reluată sub o altă formă, fermele mici vor avea în continuare posibilitatea de a accesa investiții de până la 50.000 de euro, dar cu o cofinanțare din partea fermierilor de 15%, ceea ce nu se întâmpla până în acest moment, pentru că finanțarea era de 100%”, a precizat Marian Dumitrache, consultant, pentru AGRO TV.

În ceea ce privește condițiile de accesare, este important de precizat că ghidul solicitantului nu a fost elaborat încă, dar ca reguli generale, finanțarea se acordă fermierilor care au cel puțin 60 de luni de când sunt înregistrați la APIA, iar dimensiunea exploatației trebuie să se încadreze între 4.000 SO și 12.000 SO.

Deși lansarea acestei intervenții fusese inițial anunțată pentru luna noiembrie 2023, se pare că oficialii au decis amânarea ei, așa că micii fermieri mai au de așteptat până în 2024 pentru a accesa acești bani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole