Sprijin de 50.000 EURO/fermă pentru micii fermieri – În ce condiții se poate accesa finanțarea

Micii fermieri vor putea beneficia, începând de anul acesta, de o finanțare de 50.000 de euro din fonduri europene. Intervenția va fi derulată prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și înlocuiește, practic, vechea măsură 6.3 pentru micii fermieri, de 15.000 de euro.

Cei care au accesat cei 15.000 de euro din vechiul program vor putea beneficia și de finanțarea actuală, de 50.000 de euro, însă doar în condițiile în care au finalizat vechiul proiect și au primit și tranșa a doua de bani.

”Când veți avea statutul de proiect finalizat, după ce v-ați îndeplinit toate obiectivele și ați încasat și tranșa II, puteți accesa și această linie de finanțare DR-230, cu condiția să aveți minim 60 de luni de când sunteți înregistrat la APIA și să aveți dimensiunea exploatației între 4.000 SO și 12.000 SO. Acestea sunt informațiile preliminare pe care le avem la această dată. Mai știm că se va deschide în luna noiembrie, conform calendarului estimativ anunțat de AFIR”, a precizat Ion Păunel, consultant fonduri europene, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, răspunzându-i unui telespectator.

Bugetul total pentru micii fermieri este de 107 milioane de euro. Astfel, peste 2.000 de mici fermieri ar putea să primească această finanțare. Aceștia vor trebui, însă, să scoată o sumă din bani și din buzunarele proprii, pentru că procentul de cofinanțare aferent acestei intervenții este de 15%. Practic, la un sprijin de 50.000 de euro, fermierii trebuie să vină cu un aport propriu de 7.500 de euro.

Potrivit calendarului estimativ publicat de AFIR, intervenția ar urma să fie lansată la finalul acestui an, în luna noiembrie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. De ce este depunctata prporietatea ? Nu este normal ca un fermier care are proprietate sa primeasca 5 puncte si unul care preia de la un cedent peste 60 ani 15 puncte ce se urmareste de fapt sa fim toti arendasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole