Fermă de Bălțată Românească de elită – Producții de peste 7.000 litri de lapte/vacă

Bălțata Românească este o rasă de bovine cu aptitudini productive mixte, atât de lapte, cât și de carne. Mulți crescători din România preferă această rasă autohtonă, iar cei care investesc timp și bani în ameliorare reușesc să atingă rezultate impresionante. Un exemplu în acest sens este Petru Brodean, fermier și președinte al Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

Ferma sa din județul Brașov a făcut subiectul celei mai recente ediții a emisiunii ”Portret de fermier”, realizată de Ovidiu Ghinea. 

”Am în jur de 70 de capete de Bălțată Românească, dintre care 32 de vaci cu lapte, unele într-o perioadă de gestație avansată, unele fătate recent. Am în jur de 16 viței la ora asta, restul tineret. (…) Bălțata Românească are această calitate de a fi o rasă mixtă. Practic, prin selecție, potrivirea perechilor, monte artificiale cu tauri de top, am ajuns la niște exemplare care ajung la producție de 7.800 litri de lapte; am depășit media pe fermă de 7.200 litri, ceea ce pentru Bălțata Românească eu zic că e un lucru extraordinar”, a precizat Petru Brodean pentru AGRO TV.

Mai multe detalii despre ferma sa, dar și despre problemele pe care le întâmpină crescătorii de vaci în această perioadă, aflați din emisiunea ”Portret de fermier”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole