Anunț de ULTIMĂ ORĂ privind plățile APIA pe 2023!

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) , Adrian Pintea, transmite fermierilor că se pregătesc eșantioanele de control, în vederea parcurgerii tuturor etapelor procedural legate de plățile APIA aferente Campaniei 2023.

În ceea ce privește plățile APIA aferente cererilor depuse în Campania 2022, în perioada 16 octombrie 2022 – 14 iulie 2023 au fost autorizate la plată 3 miliarde euro, a mai precizat Adrian Pintea. „Pentru mulți alții, e vremea vacanțelor, pentru noi nu va fi curând, fiindcă trebuie să rămânem mereu fideli unui crez de suflet: lucrul pământului ne pune tuturor bucatele pe masă!”, a scris Adrian Pintea, duminică, pe Facebook.

Acesta a reamintit că fermierilor că săptămâna trecută APIA a dat startul startul eliberării adeverințelor pentru crescătorii de animale care doresc să acceseze credite bancare.

Astfel, pot beneficia de adeverințe fermierii care au accesat următoarele intervenții în sectorul zootehnic, gestionate de APIA: PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte; PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită; PD-23 Sprijin cuplat pentru venit – bivolițe de lapte; PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine; PD-25 Sprijin cuplat pentru venit pentru viermii de mătase.

„Reamintesc și cu acest prilej fermierilor noștri că dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2% și îi rog să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii”, a mai scris șeful APIA, Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole