5 Pași simpli ca să nu-ți iasă țuica tulbure și acră!

Țuica sau pălinca este una dintre băuturile tradiționale românești pe care o prepară aproape fiecare gospodar. 

Pentru a obține o țuică clară și gustoasă trebuie să țineți cont de 5 pași esențiali: 

  1. Folosește cât mai multe prune. Fermenatrea și distilarea prunelor, pregătirea acestora înainte de rezultatul final, duce la pierderea cantității inițiale. Așadar, pentru o cantitate de 5 litri* de țuică de prune de 45-50 de grade, va fi nevoie de aproximativ 10 găleți cu prune. 
  2. Asigurăte că fructele sunt de calitate și gustoase.
  3. Destilează țuica doar în condiții igienice.
  4. Depoziteaza neapărat țuica într-un loc cu o temperatură medie. Cel mai bine ar fi să depozitați țuica într-o camără și nu la frigider. 
  5. Trebuie să ai mare grijă atunci când torni țuica în sticle. Băutura trebuie să aibă 20 de grade Celsius în acel moment, altfel se va tulbura.

    *Erată: Dintr-o regretabilă eroare, în postarea inițială se scria că „pentru o cantitate de 50 litri de țuică de prune de 45-50 de grade, va fi nevoie de aproximativ 10 găleți cu prune”. Desigur, este vorba despre doar 5 litri de țuică.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

  1. Basme!
    Pălinca trebuie distilată de două ori și trebuie oprită când ajunge la 58-60 de grade și se amestecă cu apă până se coboară pe undeva la 54-52 grade!

    • Pacat sa strici bunatate de apa cu o tuica infecta, nu ?
      Daca tuica e prea tare inseamna ca tu esti prea slab . Sau faci ca oltenii care se bucira cind vine primavara ca li se degheaza tuica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole