VIDEO Dr. Ing. Horia Ghibu – Tratament pentru roșiile din grădină, de la A la Z

În această perioadă cu ploi excesive în unele zone ale țării, legumele din grădină pot avea de suferit din cauza umidității excesive, astfel că trebuie să intervenim cu anumite lucrări și tratamente pentru a ne asigura că recolta nu va fi compromisă. În plus, chiar și în condiții pedoclimatice ideale, bolile și dăunătorii reprezintă un pericol permanent. În emisiunea ”Ce vor plantele”, Dr. Ing. Horia Ghibu ne prezintă produsele de care avem nevoie pentru a aplica cel mai bun tratament pentru roșiile din grădină, dar și pentru alte legume.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

18 COMENTARII

 1. Incepe sa se necrozeze vârful la fructele de tomate se face că un capacVa rog tratament ptr tomatele din solar.Multumesc.

  • Lipsă de calciu, tratament la rădăcina prin fertirigare, sau cu calciu foliar. Aerisiți solarul bine, pentru că la temperaturi ridicate calciu va fi blocat radicular. O soluție de desalinizat pământul, ar fi bine ceva…Salwax.

 2. Domnule inginer, e greu cu matematica, 0,5% înseamna 5 la mie, adica la o mie de ml, adica 1 litru, se pun 5 ml de soluție, la 10 litri se pun 50 ml, nu 5 ml, cum spuneți dvs!

 3. Bună ziua!
  Am 3 tufe de goji de aproximativ 3 ani și nu fac fructe.
  M-ar interesa cum se fac tăierile și un tratament pentru fainare.
  Înainte de a inflori fac fainare ,iar după înflorire nu mai fructifica.
  Va mulțumesc.

 4. Roșiile incep sa se păteze pe frunze(nu toate, în proporție de 10-12%) iar apoi, începe și tulpina. Am eliminat acele fire, și am făcut un tratament cu cabrio top, cropmax și albit. Ce boala este? Eu cred că este mana. Am procedat bine cu tratamentele?

 5. Dl.inginer , ptr. pătarea cafenie la tomate ce tratament pot face? La 2 săpt. după plantare am adm. Ortiva top iar după o ceață am folosit Armetil Cobre , iar acum două zile am folosit Cideli top și Cropmax, dar boala avansează progresiv.

 6. Bună ziua domnule inginer. Am câteva rosi în solar au făcut floare și la câteva zile numai este ce se întâmplă?Am dat cu soluție de fertilizare tomato grow și tot pierde florile am dat cu insecticid score și nimic .Am câteva și afara același lucru se întâmplă ?Ce pot sa mai fac?

 7. Exista tratament de preventie pentru Omida fructelor la rosii ?
  N-am reusit s-o rezolv in anii anteriori .
  Cei contatati spuneau ca daunatorul depune ouale in floare si nu exista solutii de preventie sau tratament .
  Am citit altceva in Ghidul daunatorilor, de pe site-ul Dvs., si , in acest context, larvele din stadiile I si II pot fi tratate.
  Imi puteti recomanda solutia cea mai eficienta de tratament ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole