ULTIMA ORA! Ministrul Agriculturii a anuntat DATA la care se platesc despagubirile

Ministrul agriculturii, Adrian Oros a declarat astăzi la Iași că sumele alocate pentru despăgubirile din cauza secetei vor fi virate din data de 15 septembrie. La nivelul țării sunt peste 34.000 de fermieri care au culturile afectate din toamna anului trecut. De asemenea vor fi dați bani și pentru persoanele care au culturi afectate în primăvara acestui an, a mai precizat ministrul Oros.

”Am spus încă de când au apărut primele semne de secetă că vom acorda despăgubiri fermierilor afectați de secetă. Sigur că, din păcate, suprafața afectată este de aproximativ 1,2 milioane de hectare, din cele 2,9 milioane de hectare însămânțate anul trecut. Dobrogea, sudul Moldovei și o bună parte a Olteniei sunt grav afectate, într-o proporție mai mare de 30%, sunt zone afectate 100%. Este normal să dăm aceste despăgubiri.

Ați văzut prin comunicatele pe care le-am dat în ultima perioadă care este cuantumul acelor despăgubiri, aproximativ 200 euro per hectar, diferențele sunt foarte mici între timpurile de cultură. La rectificarea bugetară, unde noi, Ministerul Agriculturii, am avut cea mai mare alocare bugetară, am reușit să obținem 3,45 miliarde lei, bani care ne permit să plătim avansul la subvențiile din această toamnă, precum și celelalte scheme promise”, a precizat Adrian Oros în conferința de presă susținută în județul Iași.

Reamintim cuantumul despăgubirilor pentru fiecare cultură afectată:

  • La grâu și la secară 925 RON/ha

    - Publicitate -
  • triticale 805 RON/ha

  • orz 912 RON/ha

  • orzoaică 951 RON/ha

  • ovăz 772 RON/ha

  • rapiță 1002 RON/ha

Autor: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole