Fermierii afectați de tranzitul cerealelor din Ucraina vor primi despăgubiri din sumele puse la dispoziție de Comisia Europeană, din fondul de criză al Uniunii Europene. Totuși, sumele anunțate la această dată îi lasă pe fermierii români cu mari semne de întrebare.
Potrivit informațiilor vehiculate la acest moment, România ar urma să primească 10 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru a acorda aceste compensații. Suma este una infimă comparativ cu nevoile reale, însă și mai revoltător este faptul că Polonia ar urma să primească 30 de milioane de euro, în timp ce Bulgaria va primi 16 milioane de euro.
Informația a fost confirmată și comentată de europarlamentarul Carmen Avram, în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.
”Am primit această informație în cursul zilei de ieri și de atunci am tot încercat să o confirm, pentru că n-am vrut să ne inflamăm fără să știm datele precis. Azi mi-a fost deja foarte clar că există această împărțire a banilor, ea a fost menționată de comisarul pentru agricultură într-un dialog cu presa din Polonia, este confirmată și de la Comisia Europeană, din zona DG-AGRI, deci e o informație pe care o putem considera 100% corectă.
Este strigător la cer faptul că din această rezervă de criză nu s-au putut găsi decât 56 de milioane de euro pentru a despăgubi acești oameni care au suferit pierderi enorme și care sunt într-o situație disperată. Aș vrea să înțeleg cum s-a făcut acest calcul pentru a se ajunge la doar 56 de milioane, și mai ales cum s-a ajuns la 10 milioane pentru România, care ia mai puțin decât Bulgaria, ceea ce este foarte ciudat. Nu știu dacă este bătută în cuie această sumă și dacă se poate schimba prin o intervenție a României la nivel de Guvern, la nivel de minister. Ce știu este că domnul ministru Daea va pleca zilele acestea spre Bruxelles și va avea o întâlnire cu comisarul Wojciechowski săptămâna viitoare, luni sau marți.
E important să știm dacă această sumă va fi negociată. Teoretic, Comisia face repartizările de bani în funcție de cerințele fiecărui stat și în funcție datele pe care le furnizează fiecare stat. Eu nu cred că Bulgaria putea să furnizeze și să solicite despăgubiri pentru pierderi mai mari decât cele suferite de sectorul agricol din România”, a precizat Carmen Avram pentru AGRO TV.
Împărțirea acestor sume pentru despăgubiri este cu atât mai îndoielnică, ținând cont de faptul că peste 60% din tranzitul de cereale din Ucraina se face prin România, conform declarațiilor recente ale președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Ce mai este de spus altceva de cat ROEXIT URGENT. Numai asa si schimband politrucii tradatori de peste 33 de ani vom putea crea o tara frumoasa si viitor mai bun pentru copii si nepotii nostrii. Eu as propune un referendum pentru schimbarea numelui tarii din
Romania in milenara DACIA. In rest numai de bine
Este rezultatul muncii europarlamentarilor români, adică a trântlrilor bine platiți. Soluția: ROEXIT.
Cântărind avantajele și dezavantajele economice,politice si sociale ale apartenentei la U.E. rezultă că ROMÂNIA NU ESTE REPREZENTATĂ PE PLAN EXTERN DE PROFESIONIȘTI ADEVĂRAȚI ci de politicieni cretini și slugarnici !!!
Bine dar eu tot nam înțeles cum vor fi acești bani împărțiți la noi sau ce mai rămâne după cei împart între ei.
Idem Ion(nu robotul lui ciuca)
100/1000 Roexit din monstruoasă ,,coaliție” a dictaturii bruxeleză. Albionul a salvat poporul și onoarea ,,Coroanei”. Josnisia clasei parveniților a depășit cu mult prea mult visele negândite ale arhitecțulor comunismului care măcar respectau Patria și pulberea Strămoșilor. Ticaloșia vânzătorilor de țară ce au tranzacționat până și viitorul celor nenăscuți ble anuleazanu dreptul la ,,exitus”. Au dreptul doar la vechiul blestemul israelit ; un secol de agonie cu tot neamul lor.
AȘA SĂ FIE !