Ce le transmite Ursula von der Leyen fermierilor români privind compensațiile cerute

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, recunoaște eforturile făcute de România pentru asigurarea tranzitului de cereale din Ucraina și promite fermierilor români compensații pentru pierderile suferite.

Prezentă miercuri la reuniunea grupului PPE de la Strasbourg, șefa Comisiei Europene a declarat că România nu trebuie să sufere pentru ajutorul oferit Ucrainei, răspunzând astfel unei solicitări a europarlamentarului Daniel Buda prin care acesta atrăgea atenția asupra situației generate de rămânerea cerealelor din Ucraina în țările de la graniță și „care generează pierderi imense pentru fermieri, estimate la peste 3 miliarde de euro”.

„Daniel, în primul rând, mii de mulțumiri pentru eforturile pe care le-a făcut și le face România pentru transportul de cereale! Sunteți extraordinari! Ați făcut o treabă foarte bună! Peste 60% din tranzitul de cereale merge prin România! Încă o dată, mii de mulțumiri! Și da, aveți dreptul să obțineți compensații financiare deoarece voi nu trebuie să suferiți pentru ajutorul oferit Ucrainei și lumii întregi! Mai mult decât atât, rezerva de criză va fi activată!”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit europarlamentarului Daniel Buda.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

15 COMENTARII

 1. Romania de la înființare a stat cu fundul in sus mai ales acum cu Ucraina care e foarte aroganta la adresa României care nu are poziție fermă în a le da palme peste obrajii obraznici ai ucrainenilor

 2. Este îmbucurător să vedem că șefa Comisiei Europene recunoaște și apreciază eforturile României în această problemă. De asemenea, este important că se ia în considerare impactul asupra fermierilor români și se oferă o soluție pentru a compensa pierderile suferite. Sperăm ca această decizie să fie pusă în aplicare cât mai curând posibil pentru a ajuta fermierii români să depășească dificultățile create de această situație.

  • Rolul și locul nostru în UE ne-au fost arătate foarte clar la votul din finala Eurovision 2022. Nu mai cred nici o vorbă de bine din partea UE la adresa României.

  • Ucraina, în vreme de război, produce mai mult și mai ieftin decât plângăcioșii fermieri români. Lăsați-vă de hoții, băi, si puneți màna pe muncă! Faceți irigații, lucrați modern pământul și nu mai dați vina ba pe Dumnezeu, ba pe ucraineni!

   • Bă…, ăia folosesc îngrășăminte chimice nepermise în UE și pe lângă asta mai sunt scutiți și de taxe vamale. Taci… din gură dacă nu ști ce vorbești și nu-ți mai denigra țara!…[Admin edit]

 3. Da , laudă pe prost, chiar credeți vorbele ei, ne duce cu zăhărelul.Nu mai cred nimic ce vine de la UE.Nu mai avem nimic în țară doar firme străine marea majoritate, asta sa urmărit să ne distrugă industrial şi să fim sclavii lor şi să îi pupăm în fund pe ucrainieni care au legile lor si nu respectă nimic.

 4. Buna ziua
  Coana von Lindik ar trwbui anchetata de kovesi pentru toate mizeriile ei si a borfasului de sot, dar baschetbalista se ocupa de romani ca asa e ordinul pe unitate europeana. Sa cerem alogenului iohanis organizarea RAEXIT ca altfel vom disparea ca popor si neam

 5. Ucraina a mostenit multe din tarele fostei URSS…Nu uitati ca era, dupa Rusia, cea mai „moțată” republica..O defectiuns majora a lor este nationalismul exacerbat la care se adauga coruptia de tip moscovit..Țara mare, multe resurse, multa coruptie..Oricum nu ii intrece pe rusi dar sunt tot pe acolo..Problema noastra este ca trebuie sa ii sustimem total chiar daca avem multe de obiectat..Trebuie sa sustinem forta dreptului nu dreptul fortei practicat de Kremlin..Apoi vom mai vedea ca nici ucrainienii nu sunt use de biserica..!

  • Bine tu punctat. Dar n-o ajuns cuțitu la os și nouă. Cât să mai îndurăm. Vom avea o soată grea ruși. Ucrainieni. Ungurii. Greu.

 6. Știți ce sumă a primit România drept despăgubiri după ce Ursula l-a mângâiat pe creștet pe …[Admin edit] Buda ??! 10 milioane de euro !!! Știți cât a primit Bulgaria ??!
  16 milioane de euro !!!
  De ce ???

  • Pentru ca,noi santem romani,noi suntem romani
   Noi suntem aici in veci „stapani”,asa canta Furdui Iancu dar noi stapani nu mai suntem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole