UE A DECIS: LAPTELE DE SOIA NU E LAPTE

Produsele alimentare pur vegetale ca „lapte de soia” sau de tofu nu mai pot folosi în numele lor cuvântul „lapte” sau „brânză”, care sunt rezervate pentru produse de origine animală, a decis în urmă cu câteva zile justitia europeană, citată de AFP.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV
„În scopuri de comercializare si marketing, reglementarea (UE) rezervă în principiu denumirea ‘lapte’ doar laptelui de origine animala”, arata Curtea de Justitie a UE (CJUE), care are sediul la Luxemburg, potrivit hotnews.ro.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Aceast lucru este valabil si pentru produse etichetate „frișcă”, „brânză” si „iaurt”, care trebuie sa fie derivate din lapte real, potrivit CJUE.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Justiția europeană a fost sesizata de un tribunal german care incearca sa transeze un litigiu intre societatea TofuTown, care comercializeaza printre altele „unt de tofu” si „branza vegetala”, si o asociatie berlineza care lupta impotriva concurentei neloiale, Verband Sozialer Wettbewerb.

Societatea argumenta ca nu foloseste termenii „unt” sau „branza” izolat, ci intotdeauna in asociere cu produsul vegetal in cauza.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole