TREI PRIMARI DE COMUNE AU FOST DECLARAȚI INCOMATIBILI DE ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a trei primari ai unor comune din judeţele Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin şi Braşov.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Potrivit unui comunicat al ANI, Ioan Szabo, primar al comunei Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, deoarece a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al şcolii Gimnaziale Enea Grapini din judeţul Bistriţa-Năsăud.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Marian Vlasici, primar al comunei Lupac, judeţul Caraş-Severin, a fost declarat de ANI în conflict de interese administrativ, deoarece a încheiat un contract de concesiune pentru terenuri – categoria de folosinţă păşune – cu “Zuza din Lupac Cooperativa Agricolă” (în cadrul căreia soţia edilului deţine funcţia de administrator şi calitatea de membru cooperator fondator) şi un contract de executări de lucrări cu SC Consiron SRL Reşita (în cadrul căreia fiica primarului era angajată în funcţia de contabil), în cuantum de 7.397 lei.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

ANI a mai stabilit conflict de interese şi în cazul lui Nicolae Tiberiu Chirilaş, primar al comunei Vama Buzăului. În perioada deţinerii mandatelor de primar 2008 – 2012 şi 2012 – 2016, acesta a iniţiat, semnat şi aprobat două proiecte de hotărâre, un contract de concesiune încheiat între Primăria comunei Vama Buzăului şi Asociaţia “Transhumanţa Vama Buzăului” (asociaţie în cadrul căreia primarul a deţinut calitatea de membru fondator şi funcţia de preşedinte al Consiliului Director), precum şi documentele aferente acestuia.

Astfel, în perioada 2010 – 2013, când Nicolae Tiberiu Chirilaş a deţinut calităţi şi funcţii în cadrul Asociaţiei “Transhumanţa Vama Buzăului”, asociaţia a obţinut sprijin financiar în campaniile 2010 – 2013, în sumă totală de 8.430.951 lei, încălcând dispoziţiile art.70, art.71 şi art.76 din Legea nr.161/2003, coroborate cu prevederile art.75, lit. f) din Legea nr.393/2004.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult