Ține sute de animale în mizerie pentru a încasa donații!

Un adevărat focar de infecții a fost descoperit la un adăpost de animale din satul Vama comuna Popești județul Iași, unde aproximativ 200 de câini și pisici sunt ținuți în condiții anormale de către proprietarul adăpostului, doar de dragul donațiilor pe care acesta le primește.

Neregulile au fost sesizate către autorități de către mai mulți iubitori de animale care au aflat de situație și au fost acolo cu gândul să dea o mână de ajutor. Practic toate animalele sunt ținute în condiții greu de imaginat.

Bărbatul a fost sancționat deja, spun reprezentanții Inspectoratului județean de poliție Iași, dar el le ține în continuare în cuști așezate prin curte sau pe unde găsește loc în casă.animale

Vecinii spun că se tem pentru sănătatea lor, iar zgomotele puternice îi deranjează zi și noapte.

În urma sesizărilor, o echipă mixtă formată din inspectori de la DSVSA și polițiști a ajuns vineri pentru a verifica așa-zisul adăpost pentru animale.

Mai multe persoane care au făcut donații către așa-zisul adăpost de animale au constatat că proprietarul nu folosește banii primiți pentru a îngriji corespunzător cele aproximativ 200 de exemplare de câini și pisici.

„Adună caini fără ca să își dea seama că sunt expuși la un lucru destul de grav – ceea ce înseamnă boală, înseamnă foame, tot ceea ce este mai groaznic pentru animale. Toate animale ajung la el de la așa-zișii iubitori de animale care îl alimentează cu câini. El le spune apoi că nu îi poate susține și e nevoie de ajutor financiar, și atunci fiecare adună cum poate donații pentru a face țarcuri, pentru a cumpăra fân, pentru a lua bobițe”, spune Alina Botez, cea care a semnalat autoritățile locale.

Maria Dediu, medic generalist, a fost acolo și a vrut să ajute la curățenie, dar s-a izbit de atitudinea celui care a adunat toate acele vietăți în curte și în casă.

„Acolo când am ajuns am văzut într-adevăr câini, și mici, și mari, ținuți în noroi. Nu am văzut niciun fel de mâncare pentru căței, apă aveau, dar unii dintre ei erau legați, fără cușcă, fără acoperiș.cUn alt cățel era în cușcă de iepure, dar era foarte foarte mică cușca, abia avea loc să se miște foarte puțin. M-am dus într-o zi să fac curat la căței, la pisici, acolo, erau toți foarte flamanzi. Nu mai spun că nu sunt vaccinați toți, nu sunt deparazitați nici intern, nici extern. A avut căței cu parvoviroza mai mult morți, mi i-a adus mie”, a declarat Maria Dediu.

Autoritățile vor lua toate măsurile ce se impun. DSV spune că se poate vorbi chiar de o amendă până la 40.000 de lei și este posibil să fie deschis dosar penal pe numele celui care ține aceste animale în condiții insalubre.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole