Subvenție de peste 450 EURO/hectar pentru proprietarii de terenuri! Care sunt condițiile

Proprietarii de terenuri arabile sau pajiști permanente pot beneficia de o nouă subvenție de peste 450 euro/hectar, acordată de Ministerul Mediului. Subvenția vizează proprietarii de terenuri care participă la Programul Național de Împădurire și vine la pachet și cu alte beneficii financiare.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a oferit mai multe detalii în acest sens, după cea mai recentă ședință de Guvern.

”Așa cum bine știți, în urma unei decizii a Parlamentului României, pășunile au fost eliminate din acele categorii eligibile pentru a putea fi împădurite din PNRR. Astăzi, în cadrul ședinței de guvern, am reparat această nedreptate și proprietarii celor aproximativ 2.300 de hectare de pășune care așteptau această modificare legislativă vor fi, începând de la data publicării Ordonanței de Urgență în Monitorul Oficial, eligibili pentru a putea împăduri.

Aș aminti încă odată beneficiile transformării unor terenuri degradate sau alte tipuri de terenuri, în pădure. Plătim până la 7.600 euro/hectar pentru plantarea efectivă, plătim 1.700 euro/hectar pentru proiectul tehnic, plătim primii 6 ani de întreținere a acelor culturi într-un cuantum de maxim 15.000 euro, plătim până și gardul cu care împrejmuim acea pădure cu până la 1.680 euro pentru fiecare sută de metri de gard. Dar cred că cel mai important lucru este că timp de 20 de ani, vom plăti o primă de sechestrare în valoare de 456 euro pentru fiecare hectar de pădure nou înființată”, a precizat Mircea Fechet.

Ordonanța de Urgență adoptată de guvernanți precizează că ”întocmirea proiectelor, precum și efectuarea lucrărilor de împădurire și de întreținere a plantațiilor realizate pe terenurile pretabile pentru împădurire din categoriile de folosință teren arabil, pajiști permanente și culturi permanente, cu excepția pajiștilor naturale permanente, zonelor umede și altor terenuri agricole cu o valoare naturală ridicată, la solicitarea persoanelor fizice și juridice, precum și a unităților administrativ-teritoriale.”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

8 COMENTARII

  1. Bun! Inițial apăruse ideea ca vor întra în calcul și proprietarii cu minim 1000 m2. Mai e valabil? Iar cei care au pornit cu propriile forte și au împădurit 1000 m2 ,dovedind ca au cumpărat pășune la 1200 m altitudine iar acum au o pădurice cu brazi înalți de peste 8-10 m pot primi acest sprijin?

  2. Ce trebuie sa fac ca sa mi pot recupera terenul mostenire pt care am acte pentru care se ia apia de alta persoana (cumnatul meu) dupa moartea soțului meu numai ca e susținut de primărie multumesc

  3. Buna ziua, am plantat din fonduri proprii, pe terenul proprietate in comuna ivesti ,jud.galati( zona inundabila) in anul 2009- 1.30 ha padure salcam, credeti ca as pute obtine subventii ? am intrebat la apia tecuci ani in urma si mi-au spus ca nu beneficiez! e posibil?
    multumesc,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole