17 octombrie 2021 - 12:40

Stația de epurare a apei, sursa principală de poluare a pârâului- amendă pe măsură

Stația de epurare Ceptura, administrată de Hidro Prahova, a fost amendată de către comisarii Gărzii de Mediu Prahova cu 100.000 lei, pentru nerespectarea actelor de reglementare și deversarea de ape insuficient epurate în pârâul Bălana, fiind identificată ca fiind sursă de poluare.

Mai grav de atât, la data controlului efectuat de către autoritățile competente, stația de epurare nu parcurgea nici una din treptele de epurare, acestea fiind oprite din funcționare, informează observatorulph.ro.

”Controlul demarat de comisarii de mediu împreună cu reprezentanții Apelor Române s-a realizat ca urmare a informațiilor primite telefonic și a materialului fotografic cu privire la starea și aspectul apei din pârâul Bălana afectat de poluare.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că apa pârâului prezenta vizual culoare brun închis specifică apelor insuficient epurate iar stația de epurare Ceptura indica sursa de proveniență a acestora.

La data controlului, stația de epurare nu parcurgea nici una din treptele de epurare, acestea fiind oprite din funcționare.

În consecință, pentru funcționarea neconformă a stației de epurare Ceptura, GNM CJ Prahova a înaintat către APM Prahova notificarea prealabilă suspendării activității acesteia, cu termen de remedierea a deficiențelor.” , este comunicatul oficialilor Gărzii de Mediu Prahova.

Amintim că zilele trecute și administratorul stației de epurare Corlătești a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu Prahova cu 50.000 de lei după ce a deversat în pârâul Dâmbu ape uzate insuficient epurate. Controlul a fost efectuat la sesizarea cetățenilor, care s-au plâns de mirosul insuportabil