Sprijin pentru fermieri cu fonduri europene: Șeful APIA anunță cifre record!

Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat, sâmbătă, cifre record privind fondurile europene pentru fermieri gestionate de Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură.

Potrivit acestuia, peste 38 de miliarde de euro pentru plăți efectuate către fermieri prin Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură plasează APIA în poziția de lider al absorbției fondurilor europene, cu o rată medie anuală a absorbției fondurilor de peste 96%.

„Sunt mândru de faptul că în cei 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, APIA s-a impus în peisajul administrației publice din România drept lider al absorbției fondurilor europene, având o rata medie anuală a absorbției fondurilor de peste 96 % și efectuând plăți către fermieri de peste 38 de miliarde de euro, atât din fonduri europene, cât și de la bugetul de stat, 4,47 miliarde euro reprezentând plăți din FEADR si cofinantare din Buget National aferente perioadei de programare 2014-2020 și perioadei de tranziție”, scrie Adrian Pintea în „raportul de activitate” pe care obișnuiește să-l facă săptămânal pe pagina sa de Facebook.

În privința campaniei de sprijin pentru fermieri de anul acesta, șeful APIA anunță că, de la 1 martie 2023 și până în prezent, au fost depuse 620.095 de cereri de sprijin, pentru o suprafață de 6,2 milioane de hectare.

Conform cadrului financiar, în perioada 2023-2027, APIA implementează intervenții din FEGA si FEADR a căror alocare totală este de 12,29 miliarde de euro, din care 9,93 miliarde de euro intervenții aferente FEGA și 2,36 miliarde de euro intervenții aferente FEADR și cofinanțare din Buget Național.

Astfel, din cele 89 de intervenții ale noului Plan strategic 2023-2027, 62 urmează a fi implementate de APIA, precizează Adrian Pintea.

Șeful APIA mai amintește în postarea sa că APIA autorizează în continuare plățile aferente cererilor depuse în Campania 2022, în conformitate cu termenele prevăzute în legislația europeană, până la acest moment fiind deja autorizate la plată 2,78 miliarde euro.

De asemenea, menționează cele 102,32 milioane de lei, pentru un număr de 12.380 de beneficiari, reprezentând sprijinul financiar în valoare de pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole