Risc major de avalanșe, la munte. Nivel de alertă, gradul 4 din 5 posibile

Staţiunile montane sunt pline de turiști, dar aceștia trebuie să știe că s-a anunțat risc de avalanșe.

Primăria din Sinaia anunță că astăzi, în afara pârtiilor amenajate pe domeniul schiabil al staţiunii, s-ar putea produce avalanşe, potrivit TVR. Nivelul de alertă este de grad 4 din 5 posibile. Pârtiile rămân deschise, precizează Primăria din Sinaia. 

Zilele acestea, o mare aglomerație se înregistrează la Sinaia dar și pe platoul Bucegi, mai ales în fața telecabinelor și teleschiurilor, astfel încât iubitorii de schi stau și stau câte o oră la cozi.

În afară de stațiunile de pe Valea Prahovei și în Alba, pe domeniul schiabil de la Şureanu, sute de turiști se bucură din plin de zăpadă. Deși aici sezonul de schi a început cu o lună mai târziu decât în mod obișnuit, după ninsorile abundente din ultimele zile, administratorii au reușit să deschidă toate cele 9 pârtii. 

Potrivit meteorologilor, vremea va fi favorabilă și în zilele următoare practicării sporturilor de iarnă, mai ales că temperaturilor vor coborî simțitor în majoritatea regiunilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole