Primărie obligată să despăgubească un fermier, după ce i-a interzis să primească subvenții

Primăria unui oraș din județul Suceava se află într-o situație delicată, după ce a pierdut un proces cu un mare fermier care nu a putut ani de zile să primească subvenții pe terenul pe care l-a lucrat. Toate astea pentru că Primăria Salcea a refuzat să-i elibereze adeverințele necesare pentru dosarele APIA.

Concret, Primăria nu ar fi eliberat adeverințele decât pentru terenuri pe care proprietarii aveau titlu de proprietate. Arendașul avea multe contracte cu oameni care dețin terenuri la Salcea, plătesc impozite pe ele, dar nu aveau definitivate actele de moștenire, transmite Monitorul de Suceava.

Astfel, fermierul nu a putut ani la rând, începând din 2015, să depună cererile la APIA ca să-și primească subvențiile pe suprafețele lucrate.

După cinci ani de judecată, Curtea de Apel Suceava a pronunțat decizia definitivă, dându-i câștig de cauză fermierului. Acum, Primăria Salcea este obligată să plătească reclamantului suma de 239.436 lei, reprezentând beneficiu material nerealizat. Banii reprezintă contravaloarea subvenţiilor de care ar fi beneficiat fermierul în campania 2015 pe suprafețele respective.

Fermierul are deschise acțiuni în instanță pentru a-și recupera sumele pierdute și din 2016 încoace, astfel că s-ar putea ca Primăria Salcea să fie nevoită să plătească mult mai mult la finalizarea acestora.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Aceeași problemă am și eu personal din 2012 eu ma judec cu primaria la care eu lucrez cca 200 ha..am contracte înregistrate chiar de ei la primarie..bele nu vor sa mi le înregistreze.. la care eu le lucrez ,plătesc impozite..arenda la oameni dau..la fisc..totul plătesc.. iar adeverință îmi da doar pe cca 50 ha..și pe cine credeți ca trece unele suprafețe la care domn primar nu îmi eliberează adeverință?..chiar pe fiul său la care ia făcut un II.la care el este șofer pe microbuzul școlar și habar nu are de munca la câmp..sudoare..grijă..etc..omul atât știe sa se ducă sa ia subvenții..oare nu se poate face un control domnului pri ar din 2012 de când ea fiul sau subvenții..sa vadă ce contracte a avut și are și în prezent..ce arenda și cui ia dat..ce impozite a plătit.. la fisc la fel..facturi cu semințe.. erbicide..la baza ce a predat sau unde a predat..dovezi ca a lucrat și are terenul respectiv..nu mai zi c ca ia făcut și proiect european la care are un tractor fendt cu toată gama de utilaje la el..și nu știu dacă are 100 ore de funcționare și alea le-a făcut ca l-a închiriat la o alta persoana din alta comună anul trecut sa-si are terenul..a avut 2 bucăți de teren cca 1.50 ha și la declarat cu copaci de nuci și l-a avut parloaga pana anul acesta ca ii trebuia omului la proiect..acum îl are dat la alt fermier sa îl lucreze..din parloaga ..mai frumos anul trecut eu îmi teeram terenul la care aveam.porumb și vad deodată câteva persoane în celalalt capăt de tarla..ma duc sa vad ce e..la care era domn primar cu 2 funcționari de la apia..la care am întrebat de acei funcționari și mi-a zis zâmbind ca a căzut domul primar la control..la care eu le-am explicat cum stau lucrurile ca e bucata mea..nu vedeți ca o treer..au zis ca nu ii interesează și au plecat zâmbind toți.. frumos.. nu sunt mâna în mâna cu toți cei de la apia..eu asa cred..și eu muncesc..stau cu grija ca tre sa dau la om..se face nu..eu tre sa dau arenda impozit etc..el.bine mersi ..merge și ia subvenție..trebuie controlați toți prinarii..ca ei sunt capii răutăților în comune..au trecute terenuri pe copii..rude..chiar colegi ai primăriei.. și hu e corect.

  2. Și eu sunt în aceeași situație primăria izbiceni nu mi a aprobat dosarul de minim fiindcă sunt o persoana săracă și alți au câte 3 dosare în familie și eu deloc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole