Prețurile grâului, o creștere surpriză. USA rămâne fără stocuri: cea mai mică cantitate din ultimii cincisprezece ani!

Prețurile grâului au crescut brusc, vineri seară, la Chicago. USDA anunță o scădere drastică a stocurilor de grâu din SUA pentru sfârșitul sezonului 2023/2024. Pe de altă parte, recoltele americane de porumb și soia sunt anunțate a ajunge la recorduri istorice.

După publicarea raportului lunar al USDA, prețurile grâului american au crescut rapid. Departamentul Agriculturii din SUA a anunțat o scădere de 1,1 Mt a stocurilor de grâu din SUA la sfârșitul campaniei 2023/2024, aceste stocuri fiind undeva in jur de 15,1 Mt… cea mai mică cantitate din ultimii cincisprezece ani!

Se preconizează că stocurile mondiale vor scădea cu 1,9 Mt, fiind cele mai mici niveluri de la campania 2016- 2017 încoace.

Prețurile la soia și, într-o măsură mai mică la porumb, au reacționat negativ la publicarea raportului. USDA anunță un salt de 39 Mt în recolta americană din acest an, ajungând la un nou record: de 388 Mt!

Producția de soia din SUA este de așteptat să crească si ea cu 6,4 Mt. Astfel, aceasta va atinge un maxim istoric de 122,7 Mt.

Cotațiile cerealelor la închiderea sesiunii, la bursa din Chicago

Prețurile grâului SRW cu scadență în iulie 2023 au crescut cu 7,75 c$/bu, ajungând la 6,35 $/bushel.

Contractele futures pe porumb din iulie 2023 au crescut cu 4,0 c$/bu ajungând la 5,86 dolari/bu.

Soia cu livrare în iulie 2023 a scăzut cu 15,5 c$/bu, ajungând la 13,9 $/bu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole