Prețurile cerealelor continuă să scadă. Cât valorează azi, pe piața europeană, grâul și porumbul

Prețurile cerealelor și-au continuat mișcarea descendentă marți, pe Euronext, consecință a tendinței în scădere a pieței americane. Ofertele  de „nerefuzat” de grâu rusesc și australian continuă să tragă în jos întreaga piață mondială.
Prețurile cerealelor, mai exact ale porumbului, sunt împovărate de fluxurile dinamice de import provenite din Ucraina și America de Sud. Cu toate acestea, piața urmărește îndeaproape condițiile meteo din Argentina, unde ploile anuntate în weekend se așteaptă, în cele din urmă, să fie mai puțin abundente.
 
Ieri după amiază, grâul Euronext cu scadență în martie 2023 a pierdut 4,50 EUR/t,  ajungandla 283 EUR/t, în timp ce grâul cu contractul in mai 2023 a scăzut cu 4,25 EUR/t, vânzându-se cu 280,50 EUR/t.
Porumbul Euronext cu livrarea în martie 2023 a scăzut cu 2,50 EUR/t, ajungând la 276,50 EUR pe tonă, iar porumbul cu termenul în iunie 2023 a scăzut cu 2,50 EUR/t, fiind cotat la 277 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole