Prețul rapiței își continuă declinul. Cu cât se vând semințele de rapiță, azi

Scăderea rapidă a prețului uleiului de palmier și presiunea din partea unei recolte record de soia braziliană forțează prețul rapiței să își piardă din valoare.
 
Prețurile rapiței și-au mărit pierderile marți, pe Euronext. Prețurile europene ale rapiței sunt în mod deosebit defavorizate din cauza scăderii prețurilor uleiului de palmier, scădere înregistrată la Bursă de Valori din Kuala Lumpur. Cel mai recent raport MPOB arata o reducere de 100 kt a stocului de ulei de palmier, în Malaezia, la 31 decembrie, cifră care a fost anticipată de piață.
 
Complexul de soia este, de asemenea, sub presiunea puternicei concurențe sud-americane.  Condițiile climatice uscate și calde din Argentina rămân o preocupare pentru potențialul de producție de soia al țării. Următoarea recoltă braziliană, așteptată ca un record, contribuie  la scăderea rapidă a prețurilor rapitei.
 
Prețul semințelor de rapiță Euronext pentru februarie 2023 a scăzut cu 3,50 EUR/t, vânzându-se cu 560,75 EUR/t.
Prețul rapiței cu livrarea din mai 2023 a scăzut cu 5 EUR/t, ajungând la 566,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole