Ploile abundente din primăvară au salvat producția de cereale. Exporturile vor crește masiv

Producția anuală de cereale a României în perioada de comercializare 2021-2022 este de așteptat să crească cu 28%, după ce anul trecut seceta a pus la pământ randamentele, potrivit unui raport al Departamentului Agriculturii al SUA cu privire la producția de cereale din România, scrie publicația grecească Agrotypos, citată de Rador.

Precipitațiile abundente din ultimele luni au îmbunătățit umiditatea solului în toată țara, iar temperaturile scăzute și ploile frecvente au întârziat vara și au ajutat producția de cereale. Cu perspectiva unor recolte mai mari, România are șanse să devină un important exportator internațional de cereale. Se preconizează că exporturile de grâu vor crește cu 54%, în timp ce exporturile de porumb vor crește cu 31% față de anul trecut.

Mai exact, anul acesta, suprafețele însămânțate cu cereale variază între 5,3 și 5,5 milioane de hectare. Grâul și porumbul sunt principalele culturi de cereale din România, cu o pondere de aproximativ 85% din suprafeţele cu cereale, conform raportului american.

Conform declarațiilor ministrul Agriculturi și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, până la data de 03 iunie 2021, în România s-a însămânțat 87% (4,7 milioane de hectare) din suprafața totală programată, de 5,41 de milioane de hectare. Ponderea cea mai mare o are porumbul (2,5 milioane de hectare), grâul și orzoaica de primăvară (60.000 hectare), ovăzul (86.000 hectare), rapița (2.650 hectare), mazăre boabe (86. الرالي 000 hectare) și floarea soarelui (1.196.000 hectare).

Deși regimul precipitațiilor a fost foarte bun, în unele zone ale țării chiar în exces, în continuare umiditatea pe adâncimea de 0-100 centimetri în Dobrogea, Moldova și local în centrul Transilvaniei, prezintă încă valori scăzute. العاب حقيقية În rest, umiditatea prezintă valori apropiate de cele optime, a subliniat ministrul Agriculturii.

În raportul Departamentului Agriculturii al SUA, suprafațele cu grâu în acest an sunt estimate la 2,16 milioane de hectare, în creştere cu 0,7% față de anul precedent. Deși sezonul de semănat din toamnă a fost cald și uscat, precipitațiile de la sfârșitul iernii și de pe tot parcursul primăverii au fost abundente, iar nivelul de umiditate a solului este semnificativ mai mare decât anul trecut.

Suprafeţele cu porumb și producția

În perioada 2021-2022, se estimează că suprafeţele cu porumb se vor reduce, deoarece mulți fermieri s-au orientat, din cauza secetei de anul trecut, către alte producții, cum ar fi floarea soarelui. Semănatul în multe zone a fost întârziat din cauza temperaturilor mici și a ploilor, totuși, potrivit USDA, există o perspectivă pozitivă pentru creșterea producţiei de porumb. Pe baza condițiilor actuale, producțiile de porumb sunt estimate cu 4% peste media ultimilor cinci ani, mai arată raportul.

Mai puține suprafeţe cu orz

Suprafața cultivată cu orz în acest an va fi mai mică decât anul trecut, din cauza condițiilor meteorologice de la însămânțare, care au fost fie foarte umede, fie foarte uscate, în funcție de regiune. Mulți fermieri au ales să abandoneze orzul pentru a semăna grâu. برنامج مراهنات كرة القدم

Fermierii raportează în prezent o situație favorabilă a orzului de iarnă. În condițiile actuale, producțiile de orz sunt de așteptat să fie cu aproximativ 5% peste media ultimilor cinci ani. Biroul FAS din București estimează că producția de orz 2021-2022 va fi de 1,55 milioane de tone, cu 29% mai mult decât anul trecut.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole