Piețele volante – un succes: 600 kg de roșii vândute de un fermier în câteva ore!

Piețele volante organizate pe primării în marile orașe încep să-și dovedească eficiența, aducând satisfacții în egală măsură atât producătorilor locali, cât și clienților, bucuroși că își pot procura legume și fructe proaspete și gustoase ori produse tradiționale de carmangerie la prețuri rezonabile.

Printre piețele volante de succes se numără – chiar începând cu prima ediție – și Târgul Produselor Bihorene, organizat în Piața Unirii din Oradea, unde sâmbătă, în jurul orei 11:30, abia mai găseai legume, relatează biho.ro.

Orădenii veniți din toate colțurile orașului stăteau cu zecile la coadă în fața standurilor amplasate în centru, pentru a mai prinde ceva din marfa proaspătă și de calitate adusă de fermierii din județ: roșii, între 7 și 10 lei/kg, ardei, la 12 lei/kg, ceapă, cu 3 lei/legătura, gulii, la 3 lei/bucata, morcovi, la 5 lei/legătura, mure bio, la 5 lei/125 grame, caise și nectarine cu 12 lei/kg, pepene roșu, la 4 lei/kg, ori pepene galben, la 8 lei/kg.

La un stand cu roșii de la Santău Mare era încă o coadă serioasă, deși proprietarul mai avea pe tarabă doar vreo 15 kilograme de roși. „Mai aduci roșii? (…) Atunci rămâne pe sâmbăta viitoare, ne retragem”.

Petre, proprietarul unei mici ferme legumicole de familie, adusese deja de patru ori câte 150 de kilograme de roșii, pe care le-a vândut ai bate din palme.

„Marfă de calitate, preț 7 lei un kilogram de roșii. Marfa cea mai veche e culeasă aseară”, spune legumicultorul, care dă asigurări că nu folosește azot, „doar apă și, de stropit, stropim doar pentru gângăniile de afară”.

Sâmbăta aceasta Petre a venit la târg doar cu roșii și ceapă, însă, săptămâna viitoare va aduce și ardei, și vinete.

Și clienții se arată mulțumiți de piețele volante. „Păi dacă nouă ne-au desființat piața să pună Mega în loc”, a spus un orădean din cartierul Ioșia Nord, venit cu soția să-și facă piața la târgul din centru. „E frumos, mai ales că e la început. Prețurile sunt acceptabile, roșii cu 7 lei, din astea frumoase, românești, să tot cumperi”, a adăugat bărbatul.

Potrivit bihon.ro, la prima ediție a târgului au participat aproximativ 20 de producători locali. Târgul Produselor Bihorene se va organiza în fiecare sâmbătă, în Piața Unirii din Oradea.

Sursa foto: bihon.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole