Oros: „Cand apare o criza in Romania, este afectat producatorul mic”

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a declarat astăzi la Iași că sprijină în continuare producătorii mici și continuă să facă apel la consumul de produse locale, de produse românești.

„Când apare o criză în România este afectat producătorul mic și din nefericire la noi, marea majoritate sunt producători mici. Iar într-un lanț valoric ei sunt cei mai firavi. Ar trebui să fim preocupați toți de consumul produselor românești. Îi vom încuraja să se asocieze ca să le fie mai ușor să vândă. Cel mai important rol aici îl au autoritățile locale pentru că ele cunosc brandurile locale și știu unde să intervină. Astfel rezultatele vor fi mai bune. Am făcut un protocol cu Ministerul Economiei pentru a putea fi dezvoltată piața publică locală, dar și pentru participarea la evenimente internaționale”, spune Oros.

Pentru prodcătorii mici și produsele locale este importană în primul rând piața locală, după care exportul, acolo unde este posibil, a conchis Ministrul Agriculturii Adrian Oros, care este în județul Iași.

Ministrul Agriculturii a vizitat USAMV Iași și a discutat cu reprezentanții instituției de învățămînt superior, a văzut o parte din baza practică de care dispun atât studenții, masteranzii, doctoranzii, cât și cadrele didactice de aici.

usamv iasi
Adrian Oros in vizita la USAMV Iasi
Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu (ICAM) din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) a fost vizitat și apreciat de către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian OROS, alături de Ministrul Mediului Costel Alexe, Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș și Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica. 
 
Oficialul MADR s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii USAMV Iași, ocazie cu care a dorit să vadă cel mai mare proiect desfășurat de Universitate, finanțat aproape în întregime din fonduri europene – ICAM.
 

Adrian Oros va mai participa și la două evenimente la Vlădeni și Probata unde va discuta și cu fermierii din zonă. De asemenea, oficialul va verifica stadiul stației de pompare Soloneț și va vizita ferma inginerul Vasile Lungu de la Trifești.

- Publicitate -

Corespondent Agro TV Iasi: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole