Nouă SUBVENȚIE pentru compensarea prețurilor la îngrășăminte? MADR pregătește bugetul

Creșterile de prețuri ale îngrășămintelor și ale altor inputuri provoacă din ce în ce mai multe îngrijorări în rândul fermierilor, dar și în rândul consumatorilor, care vor trebui să cheltuie din ce în ce mai mulți bani pentru mâncare în perioada următoare.

Pentru a compensa aceste creșteri accelerate, Ministerul Agriculturii gândește deja anumite măsuri de sprijin pentru fermierii care se confruntă cu aceste greutăți. Potrivit ministrului agriculturii, Adrian Oros, fermierii trebuie ajutați prin niște mecanisme similare cu cele din 2020, când s-au acordat subvenții speciale pentru sectoarele afectate de pandemie.

”Nu putem spune acum cât de tare ne va afecta, dar cu siguranță că prețul crescut al îngrășămintelor și al altor inputuri se va repercuta și asupra prețului final. De aceea, pe lângă măsurile care se desfășoară în mod normal – plata pe suprafață, sprijinul cuplat vegetal, sprijinul cuplat zootehnic, toate măsurile care sunt în curs – trebuie gândite pentru la anul măsuri, atât din bani europeni, cât și de la bugetul național, ca să compenseze aceste creșteri de prețuri.

Exact cum anul trecut am reușit să compensăm pierderile cauzate de pandemie atât din bani europeni cât și de la bugetul de stat, și pentru anul care vine vor trebui identificate sume care să compenseze aceste creșteri și care să vină peste subvențiile pe care Ministerul Agriculturii le acordă în mod normal. Asta în bugetul pe care noi îl fundamentăm acum și îl avem în pregătire și pe care Guvernul care se va instala va trebui să îl voteze și să asigure sumele care să compenseze aceste creșteri de inputuri”, a precizat ministrul Adrian Oros într-o intervenție la Realitatea Plus.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole