ATENȚIE! Noi formulare tip pentru Cererile de plată la APIA, din 2023!

Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat luni formularele tip pentru cererile de plată aplicabile începând cu anul 2023 pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, respectiv pentru schema de ajutor aferentă Măsurii 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, Submăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”.

Potrivit actelor normative prin care au fost aprobate cele două formulare tip, cererile de plată pentru cele două scheme de ajutor se depun la centrele județene ale APIA în perioada 15 martie – 9 iunie 2023, inclusiv.

Cererile de plată pot fi depuse și după data de 9 iunie 2023, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă la data de 9 iunie 2023.

De asemenea, modificările cererilor de plată se depun la APIA până la data de 26 iunie 2023 inclusiv, fără alicarea de penalități. Beneficiarii pot depune modificări ale cererii deplată după data de 26 iunie 2023, până la data-limită de depunere a cererilor de plată, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă modificarea cererii de plată ar fi fost depusă la data de 26 iunie 2023, se precizează în cele două acte normative.

Noile formulare pentru cererile de plată aplicabile începând cu anul 2023 pot fi accesate aici pentru Măsura 8 și aici pentru Măsura 15.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole