Ministrul Barbu, anunț oficial: „Toate statele din UE au agreat prelungirea derogărilor pe GAEC 7 și GAEC 8”

Toate statele din Uniunea Europeană (UE) au agreat, în cadrul Consiliului AgriFish de la începutul acestei săptămâni, propunerea României pentru prelungirea în 2024 a derogărilor pe GAEC 7 şi GAEC 8, a anunţat, joi, la INDAGRA, ministrul agriculturii, Florin Barbu.

„Am fost plecat la Consiliul AgriFish unde s-au discutat două teme importante pentru agricultura României, dar şi pentru cea europeană. Pe de o parte, am discutat partea de derogări la GAEC 7 şi GAEC 8, unde, cu cele două state care mai erau, Franţa şi Germania, am avut o discuţie bilaterală cu cei doi miniştri şi în următorul Consiliul AgriFish vom face front comun. Deci, practic, toate statele din Uniunea Europeană au agreat propunerea României de derogare de la GAEC 7 şi GAEC 8”, a precizat Florin Barbu, la conferinţa „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027”, desfășurată în cadrul târgului INDAGRA.

Măsura de prelungire a derogărilor de la condiționalităție prevăzute prin GAEC 7 (rotația culturilor) și GAEC 8 (păstrarea a 4% din suprafața fermei nelucrată, respectiv pârloagă) are ca scop să permită fermierilor să îşi compenseze pierderile cauzate de reducerea preţurilor la cereale şi de seceta severă.

Te-ar mai putea interesa: Daraban (CCIR): „Să nu se mai dea subvenţii fermierilor care au sub 100 de hectare!”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole