Derogări la GAEC 7 și GAEC 8 – România se aliază cu Franța să pună presiune pe Comisia Europeană

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a bătut palma cu omologul său din Franța, pentru a susține prelungirea derogărilor la GAEC 7 și GAEC 8! Aflat la Luxemburg, înaintea Consiliului AgriFish, șeful MADR a avut o întâlnire cu ministrul agriculturii francez, Marc Fesneau.

Cei doi miniștri s-au înțeles să susțină împreună, în fața Comisiei Europene, prelungirea derogărilor și pe parcursul anului 2024, pentru GAEC 7 (rotația culturilor) și GAEC 8 (condiția de a lăsa 4% din suprafața fermei teren nelucrat, pârloagă), pentru a permite fermierilor să compenseze astfel pierderile cauzate de reducerea prețurilor la cereale și de seceta severă.

Potrivit lui Florin Barbu, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre dificultățile pe care le întâmpină fermierii români din cauza secetei și din cauza presiunilor pe transport provocate de tranzitul cerealelor ucrainene.

Astfel, șeful MADR vrea să obțină de la Uniunea Europeană un sprijin pentru transportul cerealelor, din fondul de criză al UE.

Bunele condiții agricole și de mediu, abreviate GAEC, se referă la un set de standarde impuse de Uniunea Europeană, care vizează realizarea unei agriculturi durabile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole