Ministrul Agriculturii anunță noi PROGRAME de SPRIJIN pentru fermieri

Fermierii români vor beneficia de două noi programe de sprijin în anul 2022, anunță ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu. Este vorba despre unul dedicat sectorului producătorilor de cartofi și un program pentru susținerea producției strugurilor de masă.

Într-un interviu acordat DC News, șeful MADR a vorbit despre aceste programe noi, precum și despre continuare programelor Tomata și Usturoiul.

”Pentru legumicultori, am relansat programul Tomata și am continuat programul de susținere a producției de usturoi. Și venim cu două noi programe – unul pentru susținerea producătorilor de cartofi, unde România iarăși are deficit, iar de cealaltă parte un program pentru susținerea producției strugurilor de masă”, a precizat Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii susține că cea mai mare problemă din sectorul cartofului este lipsa depozitelor, mai ales ținând cont și de faptul că cele opt depozite regionale promise prin PNRR nu s-au mai concretizat.

”Importăm cartofi, asta este realitatea. Problema cea mai mare a producătorilor de cartofi este că nu au depozite unde să-și țină producția. Nu au existat aceste grupuri de producători. S-a tot spus că se vor face acele depozite regionale prin PNRR. Oamenii au considerat că nu merită să investească, pentru că nu aveau banii necesari, și au așteptat construcția acelor depozite; ele nu au mai venit, pentru că în PNRR, agricultura României are zero eurocenți alocați”, a mai spus Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole