MADR dă startul la cererile de plată în cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027!

Prima sesiune de depunere a Cererilor de plată din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 are loc în perioada 27 februarie-24 martie 2023 pentru intervenția DR-06- Bunăstarea animalelor Pachet a) – Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) – Plăți în favoarea bunăstării păsărilor, se anunță într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) remis, joi, redacției AgroTV.

„Printr-o muncă susținută și o preocupare permanentă în sprijinul fermierilor, folosindu-ne de toate mijloacele de care dispunem, iată că putem da semnalul demarării implementării Planului Strategic în România. Facem ce trebuie pentru a aduce în agricultura țării noastre întreaga sumă de 15,8 miliarde euro pusă la dispoziție de Uniunea Europeană în actuala perioadă de programare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri și are forma unei plăți anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM). Suma totală alocată pe întreaga perioadă de programare pentru această intervenție este de 736,25 milioane euro, urmând să beneficieze de finanțare toți cei care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Solicitanții intervenției DR-06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) – Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b)- Plăți în favoarea bunăstării păsărilor pot depune cererile de plată la centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe a cărui rază teritorială se află sediul social al acestora.

Sprijinul privind bunăstarea animalelor a fost introdus în PNDR 2007-2013 prin M.215 – plăți privind bunăstarea animalelor, urmat apoi de Măsura 14 din PNDR 2014-2020 și continuă în prezent prin intermediul acestei intervenții din cadrul PS.

Formularele pentru cererile de plată, precum și Ghidurile Solicitantului referitoare la cele două pachete de sprijin sunt disponibile pe site-ul MADR.

De asemenea, informații detaliate privind intervenția DR-06 puteți găsi și pe site-ul AgroTV aici.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole