Deși laptele de vacă este cel mai popular în rândul consumatorilor, laptele de capră câștigă când vine vorba de sănătate.
Fermierii susțin că în țara noastră laptele de capră nu se numără printre cele mai preferate lactate și deseori întâmpină dificultăți când vine de valorifiarea acestuia. Se pare că, problema este din cauza că românii nu cunosc adevărata valoarea a laptelui de capră.
„Sunt multe neajunsuri cu care ne confruntăm, ca în toate domeniile zootehniei. Desfacerea este complicată, motiv pentru care participăm la târguri pentru a aduce consumatorii mai aproape de fermieri și de fermele noastre. Odată ce au acest contact, și au înțeles că laptele de capră este un produs foarte sănătos devin clienți fideli”, a declarat Andreea Anghel, vicepreședinte Caprirom.
Laptele de capră, mai sănătos
Specialiștii susțin că laptele de capră este mai ușor de digerat decât cel de vacă, datorită moleculelor de grăsime mai mici și a compoziției chimice care seamănă mai mult cu laptele matern. Acesta este recomandat copiilor, persoanelor cu intoleranță la lactoză și celor cu probleme digestive. Datorită conținutului său de vitamina A, acesta contribuie la menținerea unei pieli sănătoase.
Prețul laptelui de vacă vs lapte de capră
Prețul pentru 1 litru de lapte de vacă costă în medie 6 lei, în timp ce laptele de capră se vinde cu aproximativ 10 lei/litru, atunci când este cumpărat direct de la fermieri. Cu toate acestea, consumatorii fideli spun că beneficiile pentru sănătate justifică diferența de preț.
Citește și: Brânzeturile din lapte de capră – o afacere de succes