Înșelăciuni cu terenuri scoase la vânzare: prejudiciu de peste 1,2 milioane de euro!

Doi bărbați din Cisnădie au fost reținuți într-un dosar de înșelăciune și fals informatic cu privire la achiziția mai multor terenuri din județul Sibiu, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGP).

„La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat o percheziţie domiciliară, în oraşul Cisnădie, în continuarea cercetărilor derulate în cadrul unui dosar penal, care vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, respectiv fals informatic în formă continuată. 2 bărbaţi, de 35, respectiv 37 de ani, din Cisnădie, au fost reţinuţi”, se arată într-un comunicat al IGP remis joi presei.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 – 2022, cei doi bărbaţi le-ar fi prezentat persoanelor vătămate, un bărbat şi o femeie, din municipiul Sibiu, oferte fictive privind achiziţia mai multor terenuri din judeţul Sibiu.

Cele două persoane înșelate ar fi fost induse în eroare cu privire la faptul că parcelele de teren erau scoase la vânzare fie prin intermediul unor executori judecătoreşti, fie prin intermediul serviciilor de taxe şi impozite din cadrul administraţiei locale din municipiul Sibiu şi localitatea Şelimbăr, mult mai mici decât cele practicate pe piaţa imobiliară.

Acest lucru le-a determinat pe persoanele vătămate să le remită celor doi bărbaţi diferite sume de bani, pentru a achiziţiona în numele lor terenurile prezentate.

Potrivit anchetatorilor, după aşa-zisa achiziţionare a terenurilor, persoanele vătămate ar fi fost din nou induse în eroare, spunându-li-se că ar datora diverse sume de bani, cu titlu de obligaţii fiscale, taxe, impozite sau alte sume de bani, cu privire la administrarea terenurilor în cauză, fapt ce le-ar fi determinat pe acestea să le ofere bărbaţilor alţi bani pentru a efectua, în numele lor, plăţile respective.

Prin acest mod de operare, a fost cauzat un prejudiciu de 1.211.350 de euro şi 73.450 de lei.

„Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din Sibiu au luat măsura reţinerii celor doi bărbaţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română”, se mai arată în comunicatul IGP.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole